Рафаел Надал си взе заслужена почивка от тениса, след като

...
Рафаел Надал си взе заслужена почивка от тениса, след като
Коментари Харесай

Все още непобеден през 2022-ра: Надал се завърна ударно в Акапулко!

Рафаел Надал си взе заслужена отмора от тениса, откакто победи с купата на Аустрелиън Оупън и отсъстваше близо месец от кортовете, само че през днешния ден Матадора образно сподели по какъв начин е съхранил напълно отличната си форма от началото на сезона и започва с обикновен триумф на шампионата в Акапулко - 6:3 6:2. Испанецът се изправи против " щастливия губещ " Денис Кудла, който нямаше никакви причини в хода на дуела и по този начин Рафа продължава да е непобеден през 2022-ра, а в идващия кръг му следва да премери сили с отстранилия Григор Димитров играч, а точно Стефан Козлов.

Надал стартира на високи обороти през цялото време и незабавно се снабди с късмет за пробив, единствено че неговият конкурент не се поддаде на напрежението и бързо заличи заплахата. Четвъртият подложен продължи да е по-активният състезател на корта, правейки сериозен брой завършващи удари от форхенд и нападателната му конфигурация беше уместно възнаградена, тъй като някогашният първенец се откъсна с пробив напред с 3:1 гейма и оттова насетне не разреши да се стигне до никакви изненади, с което си подсигурява спечелването на откриващия сет.

Втората част се разви по подобен метод, защото американецът оказваше известна опозиция в дебютните минути, само че след това нещата минаваха напълно под контрола на ибериеца, чиято доминация го води до спечелването на пет от последните шест гейма в срещата и резонно 21-кратният първенец от Шлема се поздрави със справедливо място в осминафиналите на конкуренцията.

Back to back wins for
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР