Рафаел Надал се завърна на US Оpen след двегодишно отсъствие

...
Рафаел Надал се завърна на US Оpen след двегодишно отсъствие
Коментари Харесай

Надал загуби сет на старта, но бързо влезе в час

Рафаел Надал се завърна на US Оpen след двегодишно неявяване и преодоля първия кръг на шампионата след победа с 4:6, 6:2, 6:3, 6:3 против Ринки Хиджиката. Рекордьорът по трофеи от Големия шлем стартира нерешително против младия австралиец и му се наложи да прави поврат. Надал загуби откриващия сет, само че след това беше безмилостен, макар положителната игра на противника му, който заема 198-о място в международната класация. 

В началото и двамата тенисисти взимаха подаванията си. Хиджиката стоеше изцяло равностойно против испанеца и направи пробив за 5:3, който се оказа изцяло задоволителен за спечелването на първия сет. До края на дуела 21-годишният гений имаше още три брейкпойнта, само че не осъществя нито един от тях. 

Надал заигра на по-високи обороти във втория сет и небрежно поведе с 3:0. Матадора диктуваше събитията на корта и с още един пробив съумя да изравни резултата в сетовете. Третата част не беше по-различна. Хиджиката мъчно намираше отговор за нападателната игра на Надал, който още веднъж си обезпечи ранен пробив и спкойно затвори частта с 6:3. 

В четвъртия сет основният миг беше при 4:3 в интерес на Надал. Тогава неговият опоненет пропусна три следващи благоприятни условия за връщане на пробива. Деветият гейм също беше доста оспорван и австралиецът отрази четири мачбола, само че в последна сметка опитът на Надал си сподели думата и той постави точка на разногласието по-късно над 3 часа игра. 

В идващия кръг Рафа ще се изправи против италианеца Фабио Фонини, който отстрани Аслан Карацев.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР