Рафаел Надал се наложи над Кевин Андерсън от ЮАР с

...
Рафаел Надал се наложи над Кевин Андерсън от ЮАР с
Коментари Харесай

Рафаел Надал без проблем взе 16-ата

Рафаел Надал се наложи над Кевин Андерсън от ЮАР с 6:3, 6:3, 6:4 и завоюва Ю Ес Оупън за трети път в кариерата си. Така испанецът към този момент има 16 трофеи от Големия шлем, единствено три по-малко от огромния си противник Роджър Федерер.

През тази година Надал завоюва и „ Ролан Гарос “ и за първи път от 2013 година взе две трофеи от Шлема в границите на един сезон. Федерер пък взе трофеите в другите два огромни шампионата – Аустрелиън Оупън и „ Уимбълдън “, като в Лондон победи Рафаел Надал на финала.

Андерсън, номер 32 в света, беше тенисистът с най-ниско място в ранглистата, достигнал до край на Ю Ес Оупън, откогато преди 44 години АТР стартира да прави международната ранглиста.

Двубоят сред Надал и южноафриканеца беше доминиран от испанеца, който завоюва четири от деветте си благоприятни условия за пробив. Кевин Андерсън направи 10 аса, само че не стигна до нито един късмет за брейк в сервиса на водача в международната класация. Освен това Рафаел Надал позволи 11 непредизвикани неточности, а противникът му цели 40.

„ Това, което се случи през тази година, е необикновено. В предходните две претърпях доста несполуки и болежка, а в този момент играя на доста високо равнище. Да завърша сезона на Големия шлем с купа в Ню Йорк ме изпълва с сила. Чувствам Ю Ес Оупън като собствен дом “ съобщи 31-годишният Надал, който има баланс от 5:0 в мачовете си с Андерсън.

„ Знам, че сме на една възраст, само че имам възприятието, че през целия си живот съм гледал Рафа Надал. Той е един от мощните тенисисти в историята и най-великия дипломат на спорта. Не се получи резултата, който желаех. Няма да спра да работя и ще се върна. Надявам се да имам още участия на финали “, призна 31-годишният южноафриканец.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ МЪЖЕТЕ НА US OPEN
РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ НА US OPEN
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР