Рафаел Надал се класира за втория кръг на Уимбълдън след

...
Рафаел Надал се класира за втория кръг на Уимбълдън след
Коментари Харесай

Рафаел Надал стартира с трудна победа на Уимбълдън

Рафаел Надал се класира за втория кръг на Уимбълдън след сложен мач на старта на шампионата. Носителят на 22 трофеи от Големия шлем победи 41-ия в международната класация Франсиско Черундоло с 6:4, 6:3, 3:6, 6:4 след 3 часа и 36 минути.

Поставеният под №2 в схемата испанец, който за последно е триумфирал в Лондон през 2010 година, проби противника си в десетия гейм на първата част, с цел да поведе с един сет. След това той отново направи брейк за 4:2 във втория сет, а това се оказа изцяло задоволително, с цел да се приближи още повече до успеха.

Двамата си размениха по пробив рано в третия сет, а след пробив на Черундоло в осмия гейм се стигна до понижаване на резултата.
Нещата отиваха към пети сет, откакто Рафа се оказа изоставащ с 2:4 в четвъртата част, само че със серия от четири следващи гейма реши всичко в своя изгода. Така той се завърна победоносно на Уимбълдън, където за последно бе взел участие през 2019 година.
" Много съм удовлетворен да стъпя още веднъж на Централния корт, благодаря на всички за поддръжката. Той (Черундоло) се оказа доста сложен противник, направи превъзходен мач, приветствам го ", сподели Надал след дуела.
В идващия кръг Надал излиза против Рикардас Беранкис (Литва).

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР