Рафаел Надал постави отлично начало на сезона си, триумфирайки на

...
Рафаел Надал постави отлично начало на сезона си, триумфирайки на
Коментари Харесай

Надал: За пръв път от година и половина не усещам болка, трябваше да страдам за успехите

Рафаел Надал сложи чудесно начало на сезона си, триумфирайки на Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос макар физическите проблеми, подбудени от хроничната му контузия в стъпалото. След края на Откритото състезание на Франция испанецът се подложи на лекуване на травмата, което по всичко проличава, че е дало предстоящите резултати, и ще можем да забележим Матадора още веднъж в деяние на Уимбълдън след 3-годишно неявяване, а ето и какво показа Рафа на конференцията си преди началото на шампионата.

За резултатите от лекуването и физическото си положение сега:

- Тук съм, което значи, че обстановката се усъвършенства. Много съм удовлетворен от метода, по който се развива лекуването. Опитвам се да не се веселя прекомерно доста, защото не е несъмнено какво ще се случи в бъдеще. Въпреки това обаче през последните две седмици има сериозен напредък.

Сега към този момент мога да вървя обикновено през множеството дни, съвсем всеки ден. Това за мен беше главният проблем. Когато се събудя, не изпитвам тази болежка, която усещах съвсем непрестанно през последната година и половина, тъй че няма по какъв начин да не съм благополучен.

Това ми разрешава да упражнявам пълноценно, което също е от изключително значение. През миналите седмици нямах нито един от тези ужасни дни, в които въобще не можех да помръдна. Разбира се, някои дни са по-добри от други, само че изцяло нещата се усъвършенстват.

За настройката си преди началото на шампионата:

- Имал съм някои триумфи тук през годините. Вярно е, че не съм играл в Лондон от известно време, само че това не ме тормози. Пристигам без публични мачове на трева през този сезон, тъй че ще бъде предизвикателство. В съпоставяне с другите настилки, на трева би трябвало да мислиш два хода напред. Непредвидимо е какво ще се случи - с всяко излизане на корта може да печелиш, само че може и да загубиш. Просто се пробвам да продължа да се трудя старателно всеки ден, с цел да мога да се слага в добра позиция през цялото време, пък дано забележим какво ще последва.

За компликациите и триумфите през първите месеци от годината:

- Случилото се беше отлично, само че към този момент е минало. Спортът се движи доста бързо и не ти дава време да продължиш дълго да мислиш за постигнатите триумфи. Титлите от Аустрелиън Оупън и Ролан Гарос вечно ще бъдат в музея ми, тъй че съм горделив с това.

Втората половина от 2021-ва не бяха лесни. Въпреки невероятния старт на сегашния сезон първите месеци от него също бяха сложни. Последните шест месеца бяха страхотни, в случай че съдим по резултатите, само че трябваше да пострадвам за всяка една от постигнатите победи. Не знаех дали ще мога да завърша тренировката си или пък съответния мач. Насладих се на това, което ми се случи, само че в този момент е време да продължа напред.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР