Рафаел Надал е новият стар крал на кортовете в Ню

...
Рафаел Надал е новият стар крал на кортовете в Ню
Коментари Харесай

Легенда! Надал вдигна 16-тата си титла от шлема - в Ню Йорк

Рафаел Надал е новият остарял крал на кортовете в Ню Йорк! Испанецът смаза на финала Кевин Андерсън с 6-3, 6-3, 6-4 и подвигна третата си купа на Откритото състезание на Съединени американски щати в своята кариера. Той завоюва през 2010 година и 2013 година, когато победи Новак Джокович. Матадора към този момент има 16 трофеи от Големия шлем, като още веднъж съкратява дистанцията с абсолютния рекордьор Роджър Федерер, печелил 19 " мейджъра ", написа SPORTA.BG.

31-годишният Надал бе праволинеен в решителната борба за трофея. Рафа не даде нито една точка за пробив на южноафриканския си съперник в целия мач. Надал контролираше събитията от първата до последната минута на конфликта. Той се движеше съвършено по корта, правеше брилянтни минаващи удари и бе стабилен от главната линия, което тотално обезвери Андерсън.

.@RafaelNadal powers past Anderson to capture his 16th career Grand Slam crown! #USOpen pic.twitter.com/UqEu0IN2Ct
— Tennis Channel (@TennisChannel) September 11, 2017
Още в първия сет Рафа проби в основния седми гейм и бързо затвърди за 5-3 след няколко брилянтни уинъра. Андерсън пък правеше два пъти повече непредизвикани неточности, в сравнение с завършващи удари и още веднъж бе продънен от Рафа. Така Матадора завоюва първия сет с 6-3, взимайки елементарно подаванията си. Южноафриканецът пък се мъчеше на личните си сервис геймове, като два от тях продължиха над 10 минути.

 1973993

Във втория сет набралият инерция Надал не се отпусна и продължи да тероризира противника. Рафа проби за 4-2 с най-хубавото разиграване в дуела. Той излезе на мрежата и там направи две волета, които Андерсън избави, само че при третия удар Рафа удари мощен смач, с който подвигна публиката на " Артър Аш " на крайници. Испанецът бързо затвърди за 5-2, а дуелът изглеждаше по-скоро като спаринг за блестящияиспанец, в сравнение с като свирепа борба. Андерсън се задържа в гейма, само че единствено с цел да види по какъв начин Надал затваря втория сет на нула с необикновено пласирани сервиси.

Третият сет бе най-оспорван, въпреки Рафа да проби още в откриващия сервис гейм на своя съперник. Кевин продължаваше да прави ужасно доста неточности, които помагаха на Рафа в допълнение. Рафа обърна от 15-40, а по-късно бързо затвърди пробива и поведе с 2:0 в решителната част. Сетът вървеше гейм за гейм, като Надал нямаше никакви проблеми да взима подаванията си, а южноафриканецът изпитваше огромни страдания да се задържа в резултата.

Inspiration, passion, guts and glory! One and Only, Rafael Nadal!!! 16th Grand Slam title and 3rd US Open. World #1 #RafaelNadal #USOpen pic.twitter.com/TExcu90rHt
— dondo (@dondo26) September 10, 2017
Той съумя и притисна Матадора да сервира за купата, а това се оказа най-трудният миг в мача за него. Нервите на Надал замалко да рухнат, откакто се стигна до дюс. Той обаче сподели за какво е същински първенец и с два невероятни сервиса приключи своята приказка.

Надал подвигна третата си купа на " Флашинг Медоус ", която се явява и 16-та в кариерата му. Андерсън се показа необикновено по пътя си към финала и заслужава единствено почитание за своята игра. Номер 1 в света продължава да печели трофеи и да мечтае даже за още.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР