Рафаел Надал бе въвлечен в безспорно най-тежкия си мач от

...
Рафаел Надал бе въвлечен в безспорно най-тежкия си мач от
Коментари Харесай

Титаничен сблъсък в Бризбейн: Надал сломи последния австралиец и ще срещне Григор!

Рафаел Надал бе замесен в несъмнено най-тежкия си мач от своето завръщане насам, трансформирал се в същинска епика, само че не позволи изненада и се трансформира в последният тенисист, намерил място във финалната четворка на АТР 250 шампионата в Бризбейн. 22-кратният " мейджър " първенец трябваше да се изправи против последния австралиец, останал в схемата - Джордан Томпсън, който даде извънредно изтощителна борба на левичаря, само че вероятно точно от сходен тест се нуждаеше Матадора, като той показва пословичния си гладиаторски дух във значимите моменти от конфликта и заслужи успеха в поредни сетове - 7:5 7:6(4).

С това мечтаният полуфинален двубой сред родната ни първа ракета Григор Димитров и някогашния номер едно на конкуренцията в Бризбейн публично е реалност и двамата следва в утрешния ден да се изправят един против различен в спор за място на финала. Въпросният конфликт, противопоставящ втория подложен в схемата и испанеца, пък се явява 16-ият епизод от тяхното дългогодишно съревнование, в което носителят на 22 трофеи от Големия шлем господства напълно, излизайки в ролята на победител цели 14 пъти, до момента в който на сметката на Гришо проличава едвам един триумф.

Началото на дуела ясно загатна, че австралиецът надалеч не е излязъл безропотен със ориста си в конфликта, като той нямаше никакво терзание да влиза в интензивни разигравания с левичаря, въпреки и в множеството случаи точно Рафа да нанасяше решаващото отиграване. Постепенно обаче с развоя на срещата излизанията наоколо до мрежата за международния номер 55 зачестиха и той неведнъж притискаше испанеца да търси рисков удар, което докара до прочут спад в нивото на любимеца, който стартира да инкасира лековати грешки в старанието си да пласира топката върху линиите, до момента в който Томпсън остана стабилен от главната линия и обърна подаването на съперника си от 40:15, с цел да реализира пробив в седмия гейм.

Изостанал в догонващата позиция, 22-кратният " мейджър " първенец незабавно подвигна оборотите и одобри напълно нападателната позиция в размените, като впечатли с многоходовите си акции във фаза офанзива и рибрейкът в актива му не закъсня. Впоследствие манакорецът продължи да страда от неналичието си на първи сервис, което позволяваше на международния номер 55 да навлиза във вътрешността в корта за ретур и той придобиваше самодейността в известни изрезки от срещата, но Матадора точно напрегнат ни предоставяше най-хубавото си лице и макар множеството дюсове, си подсигурява изиграването най-малко на тайбрек.

До дълъг гейм обаче по този начин и не се стигна, откакто австралиецът си разреши да пусне плитки топки в половината на Надал, към които левичарят подходи извънредно нападателно, с цел да осъществя печелившо отиграване и с помощта на удар в мрежата от страна на Томпсън, някогашният номер едно се снабди с решителен пробив, донесъл му триумфа в откриващия сет.

На старта на втората част австралиецът резервира мир на духа си и не остана зависим на отрицателните страсти от случилото се, като даже прибегна към все по-често търсене на офанзивата в разиграванията и провокира неточности от ракетата на левичаря, донесли му ранен брейкбол. Манакорецът пък на собствен ред онагледи способността си да придава голямо въртеливо придвижване на топката и на бърза ръка прекатурна съотношението на силите в срещата, осигурявайки си шансове за пробив.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР