Радвам се, че първото посещение на новия министър-председател е в

...
Радвам се, че първото посещение на новия министър-председател е в
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Не вярвам Кирил Петков да изпълни всичките си обещания

Радвам се, че първото посещаване на новия министър-председател е в Брюксел. Радвам се, че имаше ясни послания: ние сме част от европейския тим, тима на НАТО и желаеме да се интегрираме още повече с тези институции. Това сподели Росен Плевнелиев - президент на Република България в интервала 2012-2017 година, в предаването „ Тази събота " по бТВ. Той добави, че посланието на България да влезе в Еврозоната е трябвало да бъде отправено по-категорично.

Голяма драма за българската стопанска система и огромен неуспех за служебните министри на Радев е върнатият от Брюксел План за възобновяване и резистентност. България няма да получи по този начин нужните й сега предплатени заплащания най-малко доникъде на идната година.

Той съобщи, че познава Кирил Петков от дълги години и има вяра в неговите положителни планове и интегритет. „ Съвсем друго е обаче какво ще се получи като резултат от неговите дейности ", разяснява Плевнелиев.

Кирил Петков направи съвсем невъзможното като длъжностен министър на стопанската система, само че по метода, по който е конструирана обединението и съдружното съглашение, не ме кара да бъда огромен оптимист, че ще реализира всички дадени обещания, разяснява Росен Плевнелиев. „ Смирете се, не се обещавайте прекомерно доста. На мен ми се ще оттатък лозунгите да забележим съответни решения: по какъв начин се бори корупцията. Тя не може да бъде преборена единствено с положителните планове на един или различен министър-председател, нужни са систематични, интегрирани старания ", съобщи Плевнелиев.

Плевнелиев вижда няколко неточности при съставянето на съдружното държавно управление, които ще го разклатят скоро. На самите договаряния за сформиране на съдружно съглашение са били показани настояванията на партиите като лист от предпочитание. „ Но аз не видях спор всъщност от кое място ще дойдат парите. И в този момент парите са монополизирани от Министерство на финансите. Сега министерствата са раздадени на политическите партии без надзор върху другите. Има огромна заплаха да се трансфорат в министерства-касички.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР