Радостин Димитров е кандидат за народен представител от листата на

...
Радостин Димитров е кандидат за народен представител от листата на
Коментари Харесай

Времето на илюзиите свърши. Влизаме в парламента с нови лица и безспорен опит в управлението- заяви Радостин Димитров кандидат за народен представител от листата на партия „Български възход“ в Пиринско

Радостин Димитров е претендент за депутат от листата на „ Български напредък “ в IМИР – Благоевград. Завършил е висше обучение в Колеж по Туризъм в гр. Благоевград-специалност " Бизнес администрация ". В момента приключва компетентност „ Стопанско ръководство “ в Габровски механически университет със компетентност „ Стопанско ръководство “ паралелно с спомагателна подготовка към Oxford Home Study Center със компетентност “Рисков мениджмънт ” Определя себе си като деен жител, виновен и упорит родител.

Г-н Димитров определяте себе си като виновен и деен жител. Смятате ли,че във Вашата партия има хора, които биха поели отговор ността за ръководството на страната?

Да считам,че в Политическа партия „ Български напредък “ има готови,утвърдили се като експерти хора, подготвени да носят отговорността за ръководството на страната. В Народното събрание би трябвало да влязат хора с опит, експертиза и експерти в сферата си. Отговорността за ръководството на страната е наша.

Новите лица би трябвало ли да са необременени от политиката?

Споделям концепцията, че просперитетът идва от млади и необременени от политиката хора, само че несъмнено те би трябвало да са имат качества и безпорен опит в ръководството.

Защо избрахте да се кандидатирате на идните избори от партията на ген. Янев?

Целите, концепциите и полезностите на Политическа партия „ Български напредък “ са близки до моите, и по тази причина когато ми бе препоръчано, одобрих да вземам участие в идните избори като представител на гражданската квота в обединението. Мисля, че при избора на депутат преди всичко под внимание би трябвало да се вземе личността и капацитета на претендента.

В какъв брой мандата се прицелва партия Български напредък в Благоевградска област, поради, че е прохождаща партия?

За най-малко два. За мен е значимо да не съм народен представител, а депутат. Разликата е тънка, само че ясна. Кандидатите за народни представители от листата на Български напредък сме представители на народа пазиме неговите права. Вярвам, че хората ще ме поддържат, с цел да ги съставлявам в Народното събрание, тъй като разбираме техните проблеми и съм подготвен да не отстъпвам разрешаването им.

Вие сте от Петрич, с какви проблемите се сблъсквате най-често? Каква ще бъде първата Ви задача, в случай че хората Ви гласоподават доверие?

Проблемите в града по никакъв начин не са малко и те са от друго естество: здравни, обществени, инфраструктурни. На първо място, е слагането на ясни задания и време за тяхното решение. Не един път съм споделял, че обезпечаването на качествена здравна услуга за Петрич и района е задача номер едно за мен като претендент за депутат. Подобряването на транспортната съгласуваност сред болничното заведение ще докара до по-добро здравно обслужване на популацията в по-малките обитаеми места на региона.

Реконструкцията на МБАЛ град Петрич е от основно значение за популацията. Много значим въпрос е да се осъществят ефикасни планове,които да носят директни изгоди за бизнеса и популацията в селските региони и да са наложително съобразени с районните особености в дадената община. Този път вложенията би трябвало да са ориентирани в територията на самите села, а не в градовете.

Напоследък все по-често се приказва за евроатлантическа коалиция. Склонни ли сте на подобен компромис?

Смятам, че времето да преглеждаме въпроси за коалиция не е в този момент. В момента би трябвало да насочим напъните си, към увеличение на изборна интензивност и обосноваване на хората. През 2021-а гласувахме три пъти и в този момент, в границите на година и половина, следва четвърти избор за парламент.

Какви ограничения планува програмата на партия Български напредък, с цел да се подтиква растеж на стопанската система и вложения?

Като част от програмата на партия „ Български напредък “ имаме приоритет за „ Икономика на нововъведенията “. Една от ограниченията, е въвеждане на правилото на безмълвното единодушие, като метод за ограничение на корупцията и основаване на по-благоприятна бизнес среда. Особен акцент би трябвало да са вложенията в инфраструктура, която свързва селата и основните обекти, включително стопанствата и бизнес постройките, както и построяването на системи за осветяване и видеонаблюдение.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР