Радост за окото и за небцето - нарича се слепени

...
Радост за окото и за небцето - нарича се слепени
Коментари Харесай

Слепени сладки с ванилов крем

Радост за окото и за небцето - назовава се слепени сладки с ванилов крем

Необходими Продукти

За ваниловия крем


● нишесте - 1 пакетче Ванилия
● захар - 1 к.ч.
● вода - 600 мл
● орехи - 2/3 к.ч. ситно смлени
● ванилия - 1 - 2 капки течна
● бисквити - 3 - 5 бр. елементарни (за сгъстяване)

За тестото


● пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
● царевично брашно - към 1/3 ч.ч.
● сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
● шарлан - 8 с.л.
● яйца - 1 бр. огромно
● кафява захар - 1/2 ч.ч.
● рожков - 1 ч.л.
● какао - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Разбъркваме с телена бъркалка яйцето в подобаваща дълбока купа и смесваме с кафявата захар, шарлана и содата. Оцветяваме с какао и брашно от рожков.

Сгъстяваме сместа с пълнозърнесто брашно и доомесваме с царевично тънко брашно. Върху подобаваща повърхнина благодарение на точилка разточваме тестото (около 5-6 мм дебелина, а може и малко по-дебело, с цел да са по-пухкави).

Изрязваме с дребна формичка за сладки, в тази ситуация - капка (или друга формичка по желание). Ако откакто са подготвени, сме решили да поднесем вкусните сладки във формата на цвете, както е на фотографията, то тогава би трябвало да създадем и 2 дребни кръгчета за тичинката.

Внимателно ги подреждаме на 1 см разстояние в намазана с шарлан тава за печене. На 180 градуса печем за към 10 минути и към този момент подготвени, сипваме в кутия и затваряме, с цел да не стават прекомерно хрупкави.

Разтваряме ваниловото нишесте в купичка с половин чаена чаша топла вода. Наливаме 2 чаени чаши вода в тенджерка и откакто заври, сипваме захарта (в случая използваме бяла единствено, с цел да не промени цвета).

Щом тя се разтвори, прибавяме течното нишесте, разбърквайки непрекъснато с телена бъркалка. Варим към 5 минути (може и повече), с цел да се сгъсти.

След това смъкваме от котлона и ароматизираме в допълнение с 1-2 капки течна ванилия. Прибавяме орехите, авансово тънко натрошени (които ще трансформират крема на цвят, а в тази ситуация ни би трябвало ярък крем за шоколадовите бисквити).

Затова изсветляваме цвета на крема и сгъстяваме с тънко смлени 3-5 бр. елементарни бисквити. Оставяме ваниловия крем да изстине и стегне.

Накрая намазваме половината от сладките с отмерено количество крем и ги захлупваме с втората половина. Леко притискаме, с цел да се слепят и заглаждаме крема, с цел да наподобяват приключено и красиво.

Подреждаме готовите слепени сладки във формата на цвете в паница.

Бързи, лесни и ароматни слепени сладки с ванилов крем. Любими на децата, защото са лесни и забавни за подготвяне!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР