-Радост от шофирането под открито небе с нулеви емисии MINI

...
-Радост от шофирането под открито небе с нулеви емисии MINI
Коментари Харесай

Първото напълно електрическо MINI Cooper SE Cabrio

-Радост от шофирането под намерено небе с нулеви излъчвания

MINI е първият в света кабриолет с чисто електрическо задвижване. От концепцията до дребната серия за по-малко от осем месеца. MINI Cooper SE Cabrio дава идващия мощен подтик по пътя към изцяло електрическото бъдеще на марката

След позитивните мнения на униката през лятото на 2022 в този момент с дребната серия на изцяло електрическото MINI Cooper SE Cabrio (среден разход на електрическа енергия: 17,2 кВтч/100 км съгласно WLTP; CO2 излъчвания (комбинирани): 0 г/км) MINI прави идната огромна крачка по пътя към електрическата подвижност. Първият в света премиум кабриолет в сегмента на дребните коли е последваща стъпка по пътя към чисто електрическото семейство от модели от идващото потомство. От април 2023 година MINI Cooper SE Cabrio ще се предлага в Европа в лимитирана до 999 автомобила серия.

„ Преди 3 години въведохме на пазара изцяло електрическото MINI Cooper SE, през днешния ден всяко пето MINI, продадено в Европа, е изцяло електрическо MINI. Този триумф ни подтиква да осъществяваме за няколко месеца дребна серия на MINI Cooper SE Cabrio. Радвам се, че 999 клиенти на MINI ще се любуват на изключителното и извънредно Open-Air Gokart чувство “, споделя Щефани Вурст, ръководите на марката MINI.

MINI Cooper SE Cabrio се предлага в цветовете Enigmatic Black и White Silver. Дръжките на вратите, Side Scuttles, както и рамките на предните и задните светлини са в цвят Resolute Bronze. В звук с тях емблемите на MINI и обозначението на модела са в изтънчен Piano Black. Познатото от MINI Cooper SE електрическо лого е ситуирано на предната ризница и откъм гърба, с което дизайнът акцентира насладата от шофирането с нулеви местни излъчвания.

Други характерни за модела елементи украсяват лайстните на праговете и Side Scuttles и с надписа 1/999 акцентират извънредния темперамент на лимитираното Open-Air MINI.

MINI поема ролята на пионер със характерните за специфичния модел алуминиеви джанти. 17-инчовите алуминиеви джанти Electric Power Spoke 2-tone са направени от 100% второстепенен алуминий. Комбинацията от зелено електричество в производството и потреблението на вторични материали може доста да понижи излъчванията на CO2 спрямо стандартните индустриални процеси.

Всеобхватно съоръжение на интериора с дизайнерски функционалности на MINI Electric
Спортните седалки са тапицирани с кожа MINI Yours Lounge и оферират затопляне и регулируема опора за бедрата. Мултифункционалният кожен волан Nappa способства за стилния комфорт на возене и може да бъде оборудван с затопляне. Емблемата MINI Electric на долната спица на кормилото подсказва за лимитирания темперамент на изцяло електрическия кабриолет. За ексклузивността способстват и изисканите повърхности в Piano Black, които изпъкват стилно с помощта на дифузното осветяване. Напълно електрическият темперамент на открития автомобил с четири места се акцентира с жълти цветни акценти в дизайна на интериора, да вземем за пример жълтия Toggle комутатор на системата Старт/Стоп.

Висококачественото съоръжение в кокпита, с изключение на с голям брой други варианти, е допълнено с познатите от MINI Cooper SE услуги на eDrive. Водачът получава информация за настоящия разход на сила, пробега и препоръки за пестелив жанр на шофиране. По време на пътуването всички основни индикации са обобщени на MINI Head-Up екрана. При дълги пътувания комфортът на първото лимитираното MINI Cabrio с изцяло електрическо пътешестване серийно се покачва от Активния надзор на скоростта с функционалност Stop & Go, както и MINI Driving Assistant.

Електрифицирано, чисто Go - kart чувство
С дължина от 3 863 мм при междуосие от 2 495 мм и ширина 1 727 мм размерите са останали непроменени по отношение на MINI Cabrio с стандартно задвижване, в това число и вместимостта на багажника от 160 литра. Електромоторът с мощ 135 кВт/184 к.с. е създаден в центъра по подготвеност за електрическа подвижност на BMW Group в Динголфинг и Ландсхут. Малките му размери разрешават изключително хармонично систематизиране на тежестта сред осите и обезпечават пъргава и лсно контролируема управляемост. Електрическото задвижване гладко форсира MINI Cooper SE Cabrio за 7,3 секунди от 0 до 100 км/ч.

С измерения при тестовия цикъл WLTP пробег от 210 километра са вероятни Open-Air разходки надалеч отвън границите на огромния град. Особено тихият текстилен покрив в MINI Yours жанр с типична графика на Union Jack може да бъде отворен електрически при скорост до 30 км/ч, както и да бъде затворен или отворен като люк на покрива.

От концепцията до дребната серия
С MINI Cooper SE Cabrio MINI потвърждава своята еластичност и за пръв път започва производството на дребна серия. MINI Cooper SE Cabrio ще се създава в Нидерландия лимитирана до 999 автомобила серия дружно с стандартното MINI Cabrio.

*Източник: www.mini.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР