Радиожурналисти помогнаха на деца музиканти от Украйна да свирят отново

...
Радиожурналисти помогнаха на деца музиканти от Украйна да свирят отново
Коментари Харесай

Радиожурналисти помагат на деца музиканти от Украйна да свирят отново на музикален инструмент

Р адиожурналисти помогнаха на деца музиканти от Украйна да свирят още веднъж на персонален музикален инструмент и да работят с музикален възпитател .

" Няма по какъв начин да си човек, без да си хуманен и няма по какъв начин да си съчувствен, без да обичаш. Това е абсолютно " , показа в изявление за предаването " Хоризонт до обед " Леда Паташева , брачна половинка на сегашния дипломат към Светия трон Н.Пр. Богдан Паташев:

" За мен беше доста просто и естествено да се отзова на един зов, който прочетох. Отзовахме се по най-човешки метод, само че това не е нищо спрямо всички стотици хиляди хора, които дават своята поддръжка по един или различен метод. Ако щете и посредством педагозите, които отделят парченце от скъпото си време ".

Пред БНР музикалният продуцент Биляна Чокоева-Ангелова изясни по какъв начин се е осъществила тази помощ:

" Връзката стана посредством Албена Безовска, която във Facebook беше разгласила, че търси принадлежности – цигулка и китара и безусловно мигновено Леда се отзова и с двата инструмента на нейните деца, което беше извънреден шанс и наслада за мен и си показах, че тези деца, Слава Богу, ще има защо да се държат в този извънредно сложен миг, тъй като музиката в действителност е избавление . Изкуството демонстрира път, по който душата на човек да се възроди и в най-тежките моменти. Много съм щастлива, че се получи тази връзка и благодаря на Леда, че откликна толкоз сърдечно и то на момента ".

Албена Безовска от Радио България описа:

" Най-малката ми щерка беше направила една акция за събиране на принадлежности, които не са нужни на сътрудниците или се нуждаят от дребна корекция, предоставяше на фамилии, които не могат да си разрешат и апропо много деца към този момент свирят на такива принадлежности. Моя близка, която е приютила фамилии с три деца, ми се обади и сподели, че и трите деца свирят и че не могат без цигулките си. Аз незабавно се свързах с лютиери, с сътрудници, само че първоначално малко ударих на камък, тъй като когато става дума за непознати, може би има леко съмнение и по тази причина написах пост във Facebook. Оттам ме заля такава вълна от добрина, от предпочитание да се помогне , даже един човек писа, че няма нищо общо с музиката, само че би оказал помощ с пари ".

Цялото изявление с Леда Паташева, Биляна Чокоева-Ангелова и Албена Безовска можете да чуете от звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР