Радикализацията сред учениците в Белгия нараства, съобщават местни медии с

...
Радикализацията сред учениците в Белгия нараства, съобщават местни медии с
Коментари Харесай

Повишава се радикализацията сред учениците в Белгия

Радикализацията измежду учениците в Белгия нараства, оповестяват локални медии с пояснението, че данните се удостоверяват и от службите за вътрешна сигурност.

Най-отчетливо това събитие се следи в северната област Фландрия.

Данните демонстрират, че в елементарните учебни заведения зачестяват случаите, когато главно младежи мюсюлмани отхвърлят да извършват нарежданията на преподавател, в случай че е жена, мият краката си в тоалетните като част от набожен обред, вършат изявления против дамите и хомосексуалните.

Такива възпитаници отхвърлят да сядат до девойки в клас, не вземат участие в общи излети поради неналичието на задоволително време за молитва, а мюсюлмански девойки вървят напълно забулени.

В католическите учебни заведения също нараства броят на по-непремерените изявления, изключително след подновяването на спора сред Израел и палестинците, само че случаите се разказват като по-скоро несъществени.

Според локалните управляващи е належащо към тези феномени да се подходи съществено и да се постановат санкции при очевидно неуважение на разпоредбите и полезностите в обществото. Уточнява се, че младежите се радикализират най-често онлайн и допреди това не са попадали в полезрението на службите за сигурност, предава Българска телеграфна агенция.

От фламандска неправителствена организация допълват, че до момента в който през 2018-2019 година са получавали единични известия за радикални прояви в учебно заведение, през днешния ден сигналите са по няколко дневно.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР