Радев: Оставката на Петкова генерира много въпроси Светкавичната оставка на

...
Радев: Оставката на Петкова генерира много въпроси Светкавичната оставка на
Коментари Харесай

Радев: Оставката на Петкова генерира много въпроси

Радев: Оставката на Петкова генерира доста въпроси Светкавичната оставка на енергийния министър Теменужка Петкова генерира доста въпроси и с нея въпросът с продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ не завършва, разяснява президентът Румен Радев пред публицисти. Той добави, че е провел срещи с КЕВР и ДАНС, а през днешния ден има диалог с шефа на Комисията за финансов контрол.
 


" По закон ЧЕЗ е част от националната и европейска сериозна инфраструктура с директно отношение към въпросите на националната сигурност. Затова всевъзможен въпрос, че виждате ли това е една банална договорка на едно комерсиално сдружение е нещо, с което ни заблуждават. Явно става въпрос за скица за прикрито придобиване на сдружението. И тук въпросът е кой и за какво крие своите планове. Как по този начин една компания без история, без опит, без потенциал и без запаси получава голяма банкова гаранция ", сподели Радев.
 Президентът Румен Радев БГНЕС

Президентъ т попита има ли политическа гаранция в тази ситуация. По думите му п равителството дължи отговори на в сички консуматори, които заплащат сметки за ток .
 

Попитан ще свика ли Консултативния съвет за национална сигурност поради проблема с продажбата на ЧЕЗ президентът отговори, че събира информация и ще реши, само че не го изключва като опция.
 Президентът Румен Радев БГНЕС

 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР