Радев обяви, че във вторник ще издаде два указа за

...
Радев обяви, че във вторник ще издаде два указа за
Коментари Харесай

Румен Радев насрочва избори 2 в 1 на 9 юни

Радев разгласи, че във вторник ще издаде два указа за изборите - за народен парламент и за Европейски парламент, които обаче ще се проведат по едно и също време. Третият декрет ще бъде за служебното държавно управление.

Тезата за избори 2 в 1 отбрани и президентът още през вчерашния ден, по време на срещата с ЦИК, като призна, че в случай че се проведат на една дата, ще се спестят средства и ще се увеличи изборната интензивност. Председателката на Избирателната комисия Камелия Нейкова разгласи, че ще се оправят с организацията на двата вота в един ден.

За избори 2 в 1 го приканиха и множеството парламентарно показани политически сили през последните дни.

ПП-ДБ желаеха точно този вид по време на връчването на втория мандат с аргумента, че ще се спестят 100 млн. лева Аргументите изведе Кирил Петков, а президентът даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да насрочи двата вота в един ден.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова упорства предварителните парламентарни избори да са дружно с европейските, с цел да се спестят пари, а и с цел да има по-висока изборна интензивност. " Ние сме за избори 2 в 1, с цел да не се харчат непотребни пари. Второ, изборната интензивност ще бъде по-висока ", сподели соцлидерката.

Най-добре е изборите на 9 юни да бъдат " две в едно " - за Европейски парламент и предварителни парламентарни, сподели преди дни водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Има Такъв Народ също избира този вид. Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов съобщи, че би било добре изборите да бъдат 2 в 1, само че отговорността по тази причина била на президентството. Освен това той счита, че това би било добре за страната от финансова и организационна позиция.

ГЕРБ и Движение за права и свободи до момента не са изявили обществено желания, като акцентират, че това е в пълномощията на президента и е единствено негово решение.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР