Радев: България продължава своя път към борбата с корупцията и

...
Радев: България продължава своя път към борбата с корупцията и
Коментари Харесай

Радев: България продължава своя път към борбата с корупцията и медийната свобода


Радев: България продължава своя път към битката с корупцията и медийната независимост.

Европейската спогодба за правата на човека съдържа условие към всяка една страна да се създава синхрон
на другите механизми за отбрана.
И през днешния ден стои въпросът дали вътрешноправните форми за тази отбрана са ефикасни. Разширяването на достъпа до конституционното правораздаване и неговият обсег би създали отбраната на човешките права по-силна.Това за яви президентът Румен Радев по мотив 30-годишнината от присъединяването на България към конвенцията за правата на индивида.
“Вярвам, че наличието на генералния секретар
на съвета на Европа е самопризнание за значимостта на тази годишнина. Съветът на Европа е основан в интервал, когато Европа се възвръща от разрухата на Втората международна война, посредством която спогодба се откриват отбраната правата на индивида и върховенството на правото, Съветът на Европа създава траен мир на континента, ” заяви още президентът Радев.
„ От предходните две години светът към момента
търпи резултатите от пандемията, а при започване на тази година има война, което ни демонстрира, че правата на индивида би трябвало да се основават от страната и нейните жители ”, разяснява още Радев и продължи: ”30 години след присъединението на Съвета на Европа България е постигнала доста, само че ние продължаваме своя път към реформи в правосъдната власт, битката с корупцията по високите етажи на властта, както и медийната независимост.
Днес, 25 октомври, е денят на европейските юристи.
Веднага след утвърждението на правата на индивида, юристите първи разпространяваха концепцията за отбрана на тези права. Поздравявам ги и им поисквам триумф ”, добави още Радев.

Мария Бурич, основният секретар на Съвета на Европа изясни, че се разглеждат нови принадлежности за изкуствения разсъдък, които да пазят правата на индивида.
„ В дейностите ни поглеждаме към всички държави-членки,
с цел да се възползваме от всички наши благоприятни условия за подсилване правата на индивида. В последна сметка ние споделяме общи полезности и работим дружно по взаимни цели. Обединението е значима част, тъй като сега има рисков популизъм в Европа, който атакува главните полезности на правата на индивида и там,
където популизмът съумява, жителите страдат.
Нека погледнем на Изток – експанзията в Украйна води до нарушение на демокрацията, правата на индивида, върховенството на закона ”, съобщи още тя.

“Русия към този момент не се причислява към нашата спогодба и хората нямат концепция за тези техни права. Трябва да покажем мощ, воля, отдаденост, с цел да подсигуряваме правата, които принадлежат на всеки един човек. Постигнатото за последните 30 години демонстрира ефикасни резултати, дружно ще продължим и отсега нататък, с цел да надграждане своите достижения ”, изясни още Мария Бурич.
Източник: БГНЕС
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР