Вчера всички станахме свидели как още една предизборна пушилка беше

...
Вчера всички станахме свидели как още една предизборна пушилка беше
Коментари Харесай

Главчев: Предизборната пушилка с пенсиите беше разсеяна

Вчера всички станахме свидели по какъв начин още една предизборна пушилка беше разсеяна -темата с размера на пенсиите. Надзорният съвет на Национален осигурителен институт взе решение пенсиите да бъдат нараснали с 11% от 1 юли. Това сподели служебният министър председател Димитър Главчев при започване на държавното съвещание. И изясни, че Надзорът на Национален осигурителен институт е органът, който има пълномощия по тази тематика.

Не може и пенсиите на хората да са избирателен афиш на политическите сили. Взехме решение в сходство със закона, сподели още Главчев. И напомни, че главната задача на служебното държавно управление е провеждането на транспарантни и почтени избори. Всичко в този момент вървяло по проект. Днес министър председателят се е срещал и с ръководителят на “Прозрачност без граници ” Франсоа Валериан.

Многократно през годините сме заявявали, че сме “за ”  европейската вероятност на Северна Македония, само че това минава през спазвахме на всички контракти, сподели още той.

До драмата с пенсиите се стигна, откакто в края на предходната седмица Надзорът на Национален осигурителен институт приготви проектодоклад, предвиждаш
те да бъдат увеличени не със записаните в бюджета 11%, а с 10%.
Причината се оказа, че не са реализирани заложени в бюджета параметри, които обаче са основополагащи за така наречен „ швейцарско предписание “. В началото на седмицата обаче първо служебният обществен министър, а по-късно и Главчев оповестиха, че ще упорстват нарастването да е с 11%. Така през вчерашния ден Надзорът взе това решение с съвсем цялостно единогласие. Против бяха единствено представителите на АИКБ в Надзора. Въпреки решението, че скокът на пенсиите от 1 юли ще е в началото плануваният, от ПП-ДБ внесоха проекторешение за осъществяване на изключително съвещание на Народно събрание.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР