Повече от милион българи в трудоспособна възраст отсъстват от пазара

...
Повече от милион българи в трудоспособна възраст отсъстват от пазара
Коментари Харесай

Според официалните данни: повече от милион българи не работят

Повече от милион българи в трудоспособна възраст отсъстват от пазара на труда. Това демонстрират данни на Агенцията по заетостта и Националния статистически институт, представени от бТВ.

423 000 от тях въпреки всичко по някакъв метод се ангажирани с обучение и образование, сочи статистиката.

Притеснителна наклонност е, че 235 000 показват фамилни аргументи и проблеми за това, че са без работа. Това са най-вече дами на възраст над 50 години.

Друг забавен миг е, че
множеството, които не учат и не работят,
живеят в огромните градове. В същото време точно там има повече благоприятни условия за трудова реализация и кариера.

140 хиляди от българите са нетрудоспособни или страдат от болести, които не им дават опция да работят. Това пък слага въпроса какво прави страната, с цел да им обезпечи прехранване и да им даде опция за реализация.

Междувременно от данни на Национален осигурителен институт стана ясно, че общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки,
към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798,
като над 2,066 млн. индивида се обезпечават за трета категория труд.

От тях родените преди 1960 година са единствено 186 275 индивида. Работещите  второкласен труд са близо 111 хиляди индивида, а с първа единствено 6362-ма. Държавните чиновници, работещи при изискванията на трета категория са близо 44700 души, а тези с първа и второкласен – 209.

Работещите трета категория се обезпечават приблизително върху 1604 лв.. За втора – върху 1775 лв.. А за първа – върху 2337 лв., демонстрират още данните на Национален осигурителен институт.
Доста по-високи са сумите, върху които се обезпечават държавните чиновници – тези трета категория труд заплащат вноски приблизително върху 2198 лв., за първа и втора междинният застрахователен приход е 2444 лв.. Именно от сумата, върху която човек се обезпечава зависи и размерът на пенсията, която ще получава един ден.
 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР