Записването за яслите и детските градини в София започва от

...
Записването за яслите и детските градини в София започва от
Коментари Харесай

Започва записването за яслите и детските градини

Записването за яслите и детските градини в София стартира от през днешния ден. В петък беше оповестено класирането. За поредна година над 10 хиляди ще са децата, които остават без място в общинските детски заведения.

Близо 24 000 са децата, които са кандидатствали тази година за яслите и детските градини. Около 11 200 са признатите на първо класиране, остават към 3000 свободни места.

„ Приетите на първо класиране деца би трябвало да бъдат записани до 23 май в съответното детско заведение. Родителите показват един набор от документи като удостоверение за раждане, документи за идентичност на двамата родители
като не е нужно да участват двамата родители
при записването. Служебна записка от местоработата на родителите, копие от трудова брошура и други документи “. Това изясни Яна Генова, зам.-кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура, направление „ Култура, обучение, спорт и юношески действия “.

Следващото класиране е до 23 май. До края на лятото има още две класирания – на 7 юни и в края на юли. След това има така наречен настоящи класирания, за които не би трябвало да се кандидатства още веднъж. Тъй като системата пази към този момент направените поръчки от родителите.

„ Изключително значимо е родителите да показват документите, които са посочени в генерираното в системата заявление. Има някои от критериите, които родителите сами показват в системата и някой път се объркват. Например, критерият за самоосигуряващо се лице е друг от този за родител на трудов контракт. Просто дават документите, които удостоверяват трудовия им статус “. Това сподели Антонина Кенова, деятел за качествена и новаторска просветителна система.
При подготовката за второ класиране, в системата ще има 1 час,
в който ще се покажат свободни места. Това няма да са тези, които са останали незаети от първо класиране, само че и такива на отказали се родители, написа Българска национална телевизия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР