Работодателските организации няма да протестират заради новата цена на тока

...
Работодателските организации няма да протестират заради новата цена на тока
Коментари Харесай

Работодателите се отказаха да протестират и да искат оставката на Петкова

Работодателските организации няма да стачкуват поради новата цена на тока за бизнеса и се отхвърлят да желаят оставката на енергийния министър Теменужка Петкова. Това стана ясно след тяхна среща с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет.

Припомняме, че през вчерашния ден работодателите настояха за напускането на Петкова, чието държание нарекоха " безочливо ". В последните седмици те си размениха остри реплики с министъра по отношение на протичащото се на пазара на ток у нас.

" Удовлетворени сме от разговора, няма да се наложи да желаеме оставката на министъра на енергетиката ", съобщи след срещата ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Всъщност неговата организация бе единствената, която през вчерашния ден не бе подписала настояването за оставката.

" Постави ли сме си две седмици като време след срещата с министър-председателя и неговия екип, ще тръгнат съответните законодателни начинания и митинг няма да има ", сподели и Кирил Домусчиев от Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) в отговор на въпроса дали декларирания огромен митинг за 28 февруари ще се състои, съобщи БГНЕС.

В кратковременен проект разчитаме на съдействието на енергийния министър Петкова, добави Домусчиев. След извършения през днешния ден диалог и ограниченията, които би трябвало да се вземат, можем да имаме един кратковременен резултат, а със закона и дълготраен. За да имаме съвременна енергетика, а и българската промишленост да получава електрическа енергия на пазарни цени, с цел да може да се конкурира с наши съперници от прилежащи и други европейски страни. Един добър разговор се получи и получихме единодушие за всички ограничения, които българските работодатели оферират, добави още Домусчиев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР