Работодателите търсят служители, които ще създадат усещане за общност в

...
Работодателите търсят служители, които ще създадат усещане за общност в
Коментари Харесай

Дигитални умения и адаптивност се ценят след Covid-19


Работодателите търсят чиновници, които ще основат чувство за общественост в екипа
(снимка: CC0 Public Domain)

Пандемията от ковид оказа фрапантно влияние върху пазара на труда по целия свят. Особено тежки са провокациите за хората, останали без работа, и те постоянно се усещат обезсърчени от по-високата конкуренция при търсене на нова такава.

Какви съществени умения ще търсят работодателите в чиновниците си след COVID-19 пандемията? Отговор на този въпрос дава управление на HR компанията Adecco Group, което се базира на опит и наблюдения над работодателите в 60 пазара.

Адаптивност и резистентност

Работодателите са изправени пред задачата да търсят баланс в оперативното ръководство сред равнището на личния състав и разноските за труд. Заради това гъвкавото работно време става все по-популярно, а упованията към чиновниците са да могат да се оправят с изменящата се работна среда и отговорности.

Има компании, които са изправени пред сложни решения и доста от тях се борят да продължат да действат седмица за седмица. Затова работодателите търсят екипни играчи, които могат да допринесат при сложни условия и да работят независимо, когато е належащо. Устойчивостта е способността на чиновниците да се оправят с измененията, когато се случат, и да поддържат една и съща работна нравственос.

Търсещите работа, които показват тези качества, безспорно ще бъдат желани на пазара на труда. Затова е целесъобразно в автобиографията или мотивационното писмо да се акцентират персонални качества като: адаптивност, резистентност, еластичност и кооперативност.

Дигитални умения и аналитичност

Работното място става все по-фокусирано върху технологиите и към този момент в действителност напредваме към изцяло осъзната цифрова епоха. Разбира се, това значи, че компютърните умения са освен норма сега, само че се изискват и умения, които са доста по-технически. Администрирането на уеб страници, програмирането и ръководството на бази данни в този момент са мощно мечтани от работодателите.

Затова  е хубаво търсещите работа да надградят своите компютърни умения. Съществуват доста безвъзмездни онлайн видеа даже в YouTube, с които всеки може да увеличи техническите си и цифровите си знания и да ги добави в своето CV.

Лидерски умения

Работодателите търсят чиновници, които ще основат чувство за общественост в екипа, дават образец и работят за реализиране на общата фирмена цел. Едно от най-хубавите неща, които претендентът за работа може да направи, е да прикачи мотивационно писмо и да изясни за какво е въодушевен да работи за дадената компания. Със сигурност това ще го отличи от останалите претенденти.

Емоционална просветеност

Екип, който се оправя добре макар разликите сред хората, е образец за високо равнище на прочувствена просветеност на хората в него. Едно от основните съображения на работодателя в процеса на наемане е къде се вписва претендента в сегашния екип и какъв брой добре ще се интегрира. Затова претендентите би трябвало да се стремят да показват, че са професионални, учтиви, вежливи и добросъвестни, когато извършват работните си отговорности.

Емоционалната просветеност от време на време се бърка с това да можеш да показваш страсти намерено. Всъщност е тъкмо противоположното – става дума по-скоро за мъдростта да знаеш по кое време да показваш страсти и по кое време не е уместно.

COVID-19 към момента може да бъде с нас през идната година (или даже години напред), тъй че намирането на работа в този момент няма да бъде елементарно начинание. На търсещите работа се предлага да актуализират автобиографията си, да оценят набора си от умения по отношение на потребностите на работодателите и по-късно да се нареждат като претендент, от който работодателите се нуждаят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР