Работниците в нелегалните цехове не знаели местонахождението имРаботниците в разбитите

...
Работниците в нелегалните цехове не знаели местонахождението имРаботниците в разбитите
Коментари Харесай

Чакат се нови арести за фабрики с цигари

Работниците в незаконните цехове не знаели местонахождението им


 09-01a Работниците в разрушените на 24 август четири незаконни заводи за цигари не знаели местонахождението им, тъй като били извозвани до такава степен в рейсове със затъмнени стъкла. Работели по 15 дни на месец, против което получавали по 1500 лева В това време не знаели дали е ден или нощ, тъй като и прозорците на фабриките били затъмнени. Преди да отидат на “работа ” те оставяли и телефоните си в домовете си. За сметка на това имали добре оборудвани спални пространства, бани, трапезария, фитнес и уреди за тенис на маса. Секретността на фабриките в Горна Оряховица, Тутракан и Дупница се подсигурила от сензори с видимост 200-250 метра, които засичали всяко придвижване, били взети ограничения активността да не може да бъде засечена и с дрон.

Четирите цеха се намирали в остарели фабричен пространства, единствено една от двете заводи в Дупница била в тогавашно военно отделение. Разследващите оповестиха, че от заводите били иззети 42 тона тютюн за към 7 милиона лв. и 190 000 кутии цигари за към 1,5 милиона лв.. По време на акцията станало ясно, че незаконните фабрики бълвали приблизително по 100 000 кутии дневно, които през 2-3 дни били пласирани в страната или изнасяни в чужбина.

Цеховете били оборудвани със супертехника, а този в пазарджишкото село Калугерово, където се режел и ароматизирал тютюнът преди да поеме към фабриките, бил последна дума на модата. “Цигарите, които са произвеждали, са мъчно различими от най-качествените на пазара ”, изясни окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Схемата почнала да се разплита от двама пловдивчани, следени за незаконно произвеждане на цигари преди 2 години. Работата тогава била прекъсната поради теч на информация, само че при започване на 2018-а възобновена, тъй като двамата си закупили първокласни коли, без да имат други приходи. Това предиздвикало органите на реда да стартират да ги следят още веднъж. Смята се, че фабриките работили от две години.

След акцията четирима души са оповестени за общодържавно търсене, а 23-ма са с обвинявания за държане на акцизни артикули без бандерол. В момента се търсят още няколко индивида и се чака скоро да има нови арести, споделиха осведомени с следствието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР