Работниците на Австрийските авиолинии заплашват със стачка.Профсъюзите, представляващи летателните екипажи,

...
Работниците на Австрийските авиолинии заплашват със стачка.Профсъюзите, представляващи летателните екипажи,
Коментари Харесай

Работници от Австрийските авиолинии заплашват със стачка

Работниците на Австрийските авиолинии заплашват със стачка.
Профсъюзите, представляващи летателните екипажи, отхвърлиха последното предложение за групово договаряне на Австрийските авиолинии и са нужни нови договаряния - само че може да се стигне до стачка.

В понеделник работен срещи на екипажите на Австрийските авиолинии доведоха до анулацията на 102 полета, както заяви The Local. Но служащите взеха решение да отхвърлят последното предложение на компанията в договарянията за групово договаряне, което може да докара до стачка на Разпети петък, в случай че скоро не бъде реализирано съглашение.

„ 1200 чиновници, участващи в работната среща, единомислещо отхвърлиха предлагането на управлението на Австрийските авиолинии и инструктираха работническия съвет и синдиката да проведат спомагателни договаряния до Велики четвъртък “, сподели представителят на Vida Ивон Хойбер пред Kurier.

Тя добави: „ Трябва да има допустима оферта на масата; в противоположен случай ще има спомагателни дейности. Не е изключено те да стартират още на Разпети петък. Стачката в никакъв случай не е задачата, желаеме да реализираме решение на масата за договаряния, само че това към този момент зависи от управлението на БЗНС”.

Работници и компании разискват поправяне на заплатите, защото инфлацията в Австрия продължава да е висока.

Десет договаряния до момента са били несполучливи. AUA съобщи, че предлага на чиновниците си приблизително 12,3 % нарастване на заплатите, което съставлява най-високото равнище в Австрия, сподели Гюнтер Офнер, който съставлява професионалната авиационна група в Австрийската федерална икономическа камара.

Следователно той нямаше доста схващане за „ не тъкмо градивния метод “ на синдиката.„ Австрийците заслужават спокоен старт на Великденските празници. Никой в страната няма да разбере за какво Vida и работническият съвет блокират такава обективна оферта “, сподели Офнер в изказване.

Синдикатът обаче твърди, че компанията е предложила единствено отплата за миналогодишната инфлация (8,6 процента).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР