Работници от градския транспорт отидоха на среща в Столичната община

...
Работници от градския транспорт отидоха на среща в Столичната община
Коментари Харесай

Синдикат обяви стачна готовност на градският транспорт в София за 30 % увеличение на заплатите

Работници от градския превоз отидоха на среща в Столичната община във вторник. Причината е декларираната протестна подготвеност на заетите в бранша, заяви Нова тв.  От КТ „ Подкрепа ” упорстват за нарастване на работните заплати в четирите общински сдружения - „ Столичен автотранспорт ”, „ Столичен електротранспорт ”, „ Метрополитен ” и „ Център за градска подвижност ”. Искането е за растеж на възнагражденията с 30%.

Ако след днешната среща на сектора със Следствен отдел към окръжна прокуратура не се подхващат ограничения, водачите дават обещание едночасова ефикасна стачка сред 7 и 8 часа в сряда. Като различен проблем синдикатите открояват и непрекъснатото текучество на фрагменти. Председателят на Федерация на транспортните служащи към КТ " Подкрепа " Иван Кирилов изясни в, че последното нарастване на заплатите в сектора е било през април предходната година едвам с 10%.

По думите му чиновниците на градския превоз не могат да покриват потребностите си. Кирилов твърди, че в случай че не се подобрят изискванията и възнагражденията в сектора, той ще остане без чиновници. „ През последните месеци са постъпили 20 ватмани на работа, от които 15 са напуснали ”, сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР