Работници на екарисаж “Брамас 96” в Шумен излязоха на протест

...
Работници на екарисаж “Брамас 96” в Шумен излязоха на протест
Коментари Харесай

Екарисажът в Шумен пак на протест

Работници на екарисаж “Брамас 96” в Шумен излязоха на митинг против затварянето му и неизплатени суми от страната. Хората в работно облекло се строиха този път с плакати пред регионалната администрация, откакто предходната седмица недоволството им пред вратите на Областната дирекция по сигурност на храните не даде резултат. Още тогава шефът на сдружението Мирослав Александров се закани, че може да заведе служащите си и в Брюксел.

 trsh1705-1

Според него Европейската комисия е дала отлични оценки на активността на екарисажа. “Възможно ли е при съществуване на тази фактология, Оластната дирекция да каже, че екарисажът не дава отговор на някои условия?”, попита риторично той. Междувременно в сряда в Административния съд в Шумен потегли дело против три заповеди за прекъсване активността на екарисажа. Според възбраните липсва акт за въвеждане в употреба на целия обект по Закона за устройство на територията и удостоверенията за активност би трябвало да се обезсилят. Адвокатът на сдружението пък е безапелационен, че няма никакви нарушавания, а с издаването на заповедите се обслужват ползите на мобилните инсенератори. Според шефа на “Брамас 96” констатациите на дирекцията по сигурност на храните са тенденциозни. Предстои магистратите да вземат решение.

При протестиращите в четвъртък пристигна зам. регионалният шеф Петко Шаренков, последва и диалог в кабинета му. “Изслушах настояванията. Диалогът, който организирахме, беше градивен и образован. Към сегашния миг регионална администрация няма пълномощия да се намесва в този проблем, който към този момент е на правосъдна фаза. Нека органите, оторизирани за това, да си свършат работата”, сподели зам.губеранторът. Всички проблематични въпроси сдружението ще изложи документално до регионалния шеф проф.Стефан Желев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР