Работната група в Министерство на отбраната, анализирала предложенията за закупуване

...
Работната група в Министерство на отбраната, анализирала предложенията за закупуване
Коментари Харесай

Какво установи вътрешна проверка на процедурата за купуването на боен самолет?

Работната група в Министерство на защитата, анализирала предложенията за закупуване на нов военен аероплан е спазила методиката за оценка и е изпълнила заповедта на служебния  министър председател Огнян Герджиков, която изисква и класиране на претендентите.

Временна парламентарна комисия ще изследва процедурата по желание на нов вид военен аероплан
 
Това е открила вътрешната инспекция във военното министерство, разяснява в студиото на „ Дарик ” зам.-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов. Според него процедурата не изисква класиране на претендентите и макар че такова към този момент е направено, това не пречи договаряния за закупуване на многоцелеви военен аероплан да се водят и с трите компании и да се избере най-хубавата оферта за България.
 Атанас Запрянов БГНЕС, списък
" Процедурата не е по Закона за публичните поръчки, а посредством интернационален държавен контракт сред България и трите евентуални страни доставчици-Швеция, Италия, Поортугалия-САЩ. Така или другояче в заповедта е било разпоредено да се извърши класиране и работната група е направила такова. То не е било самоволно ", изясни Запрянов. По негови думи всички евентуални снабдители са изпълнили условието сумата за самолета да бъде в границите на лимита, избран от Народното събрание.

От президентството отхвърлиха обвиняванията в лобизъм за новите изтребители
 
" Обаче е било изисквано Португалия и Съединени американски щати да потвърдят, че годишните схеми за заплащане в границите на общата сума ще бъдат спазени. Отговорът, който са получили, са го счели за незадоволително съответен и явен ", разяснява зам.-министърът.
  По тематиката Радев: Изтребителите не са кренвирши, създават се по поръчка
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР