Работна група, сформирана от земеделското министерство и браншовите организации, ще

...
Работна група, сформирана от земеделското министерство и браншовите организации, ще
Коментари Харесай

Подготвят изцяло нов закон за кооперативите

Работна група, образувана от земеделското министерство и браншовите организации, ще приготви напълно нов Закон за кооперативите.
Според сектора това е по-добър вид, в сравнение с да се трансформира настоящият сега закон, написа БНР. Целта на кооперирането е да се реализиран по-добри стопански резултати за фермерите и по-добри пазарни позиции за производителите.
Участниците в работната група се сплотиха към тезата, че напълно ново законодателство за кооперациите ще стане по-бавно, само че е по-добър вид за сектора от смяната на към този момент действителен закон за кооперациите. Те разискаха потребността от регламентиране на функционалностите и активността на кооперативите, като форма на обединявания на физически и юридически лица от бранша. По думите на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев сдружаването ще усъвършенства разноските по агрохранителната верига, ще даде опция за сполучлива реализация и ще се реализира по-ниската себестойност на продукцията на земеделските стопани.
В новия нормативен акт следва да се регистрират особеностите в активността на кооперативите на аграрни производители, както и да се защитят ползите на всички участници в тях.
Предвижда се да бъде квалифициран разбор на настоящата обстановка у нас, както и да бъде изследван опитът на Франция и Италия в региона на кооперирането.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР