Работим за това да отстояваме националния интерес на България, заложено

...
Работим за това да отстояваме националния интерес на България, заложено
Коментари Харесай

Крайният срок за предоговарянето на ПВУ може да се окаже клопка

" Работим за това да отстояваме националния интерес на България, заложено от предходното постоянно държавно управление, тези наложени понижения да бъдат предоговорени, в това число в случай че се наложи и базовата година, която се взима под въпрос. Действаме, не сме останали на това предписание на Народното събрание, само че това е времеемък и дълъг развой. Само оценката на Европейска комисия лишава до 2 месеца, а оттова нататък – трябват решения на всички страни членки. Сроковете на Народното събрание може да се окажат доста подобаващи, само че има опасности, които може би и преднамерено Народното събрание с тези периоди, с които задължават и Европейска комисия, служебното държавно управление и останалите страни, слагат капани пред тази реализация ", уточни Гълъб Донев.

 

Следващата седмица вицепремиерът Атанас Пеканов стартира диалози и съвещания с обособените структури на Европейска комисия за това каква процедура да се следва за това решение на националното заседание.

" Това е казус – нито една друга членка на Европейски Съюз не е сложила въпроса за преразглеждане на националните им проекти ", сподели Донев.

 

Служебният министър председател прикани в това време да не стопира работата по останалите планове, заложени в Плана.

 

ФрогНюз напомня, че депутатите през вчерашния ден одобриха решение, с което задължиха служебното държавно управление да предоговори изискванията по проекта и сложи краен период - 31 март. Текстът от решението за смяна на Плана беше признат единомислещо със 185 гласа " за ". Текстът за въглищните централи поддържаха 180 народни представители от всички политически сили и трима се въздържаха. Преди окончателното гласоподаване на решението депутати отидоха на митинга на синдикатите в отбрана на енергийната сигурност на страната. С признатото решение депутатите обявиха дефинитивно, че упорстват поетият ангажимент за понижаване на въглеродните излъчвания с 40% до 2025 година да отпадне. Основният претекст - по този метод се заплашват въглищните централи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР