Работи се по всички версии за тежката катастрофа на пътя

...
Работи се по всички версии за тежката катастрофа на пътя
Коментари Харесай

Разследващите: Преценяват се действията на шофьорите на автобуса, катастрофирал край Велико Търново

Работи се по всички версии за тежката злополука на пътя Русе-Велико Търново, обявиха на ексклузивен брифинг от Окръжна прокуратура във Велико Търново и Национална следствена служба. Двамата водачи на румънския рейс са арестувани за 24 часа. Преценката на доказателствата е ориентирана главно към техните дейности. Разпитан е и водачът на спрелия автомобил.

Катастрофиралият румънски рейс е влезнал у нас в 22.00 часа нощес. В 2 часа е блъснал спрял автомобил сред селата Поикраище и Куцина. Автобусът е превозвал румънски и турски туристи, връщащи се от екскурзия в Турция. Спрелият автомобил е с нидерландска регистрация, само че с български водач. За благополучие тримата души от него са били отвън колата и не са потърпевши, съобщи наблюдаващият прокурор Илиян Благоев - представител на Окръжна прокуратура във Велико Търново.

В рейса са пътували 27-ма души - 25 пасажери и двама водачи. Шестима от тях са турски жители, останалите са румънски. Починали са трима румънци и един турчин.

Изясняват се аргументите за злополуката. Активно се събират доказателства. Благоев не разясни какви са дейностите на водачите, а единствено сподели: " Ще обявим, в случай че сме събрали задоволително доказателства за виновността на някое лице, което да бъде привлечено като обвинен. Преценяват се техните дейности ".

Наблюдаващият прокурор се въздържа от коментар дали спрелият водач е основал причина за ПТП.

В момента се разпитват останалите пасажери в рейса. Въпреки че не са настанени в болница съвсем всички от тях имат някакви пострадвания, сподели още той.

Следовател Бранимира Вергова от Национална следствена работа съобщи, че е осъществен оглед на местопроизшествието и придвижването в региона към този момент е пуснато. Тя посочи, че спреният автомобил е бил отвън платното за придвижване. Не разяснява дали има спирачен път. Ограничението на пътя е било 90 км в час.

Резултатите от кръвните проби ще се оповестят на по-късен стадий.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР