Работи се по четири основни възможни причини за катастрофата с

...
Работи се по четири основни възможни причини за катастрофата с
Коментари Харесай

Разследващите работят по четири версии за самолетната катастрофа край Лесново

Работи се по четири съществени вероятни аргументи за злополуката с лек аероплан от през вчерашния ден край летище " Лесново ", при която почина водача, разяснява пред Би Ти Ви ръководителят на Националният ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз Христо Христов.

Става въпрос за допустима човешка неточност, техничедки проблем, ненадейно утежняване на метеорологичните условия или прилошаване на водача. Според Христов при осъществяване на акробатични фигури, с квалифициран за това аероплан, починалият водач е попаднал в свредел и се е забил в земята.

" Не му е стигнала скорост и височина ", добави специалистът. Пилотът е 33-годишният Георги Влайков, който е инструктор с дълготраен стаж. През 2019 година той е приключил курс във Англия за въздушна акробатика, като е взел участие и в надпревари. На летище Лесново той се е подготвял за снимане на реклама, заяви Би Ти Ви.

В коментар на появилите се информации, че водачът е бил без каска, Христов сподели, че първо тя не е наложителна и второ - при толкоз мощен удар в земята, тя надали би му помогнала. За силата на удара свидетелства фактът, че коланите, с които водачът е бил закопчан за седалката са се били скъсали.

Разследването на случая продължава, като основен може да се окаже записът от камерата в самолета.

Самата машина е била записана в Германия. При това състояние българските контролни органи не могат да ревизират нейната техническа редовност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР