Работещите в Специализираната болница по детски болести Проф. д-р Иван

...
Работещите в Специализираната болница по детски болести Проф. д-р Иван
Коментари Харесай

Протест в Педиатрията: Развържете ни ръцете да лекуваме сега, не след 2 години

Работещите в Специализираната болница по детски заболявания " Проф. доктор Иван Митев " в София излязоха в четвъртък на митинг с искане за специфичен статут, почтени заплати и независимост да лекуват без финансови предели.

Те оповестиха, че търпението им да работят при актуалните условия на тежко натоварване, ниски заплати и ограничавания се изчерпва. Ако не се вземат незабавни ограничения, кадровият запас на единствената профилирана детска болница в страната е напът да се разпилее към други лечебни заведения, които оферират по-добри условия, като това ще остави празнина в комплексното лекуване на децата.

Лекарите и сестрите в болничното заведение не одобряват обяснението, че желаният от тях специфичен статут ще бъде даден на бъдещата детска болница, която би трябвало да стане подготвена до 2-3 години, а на тях в този момент им се отхвърля с аргумента, че процедурата е комплицирана.

“Сградата на нова болница ще я има рано или късно, само че статутът на педиатрична болница е необходим в този момент, сега, когато младежите в България отхвърлят да раждат и една от аргументите е извънредно неприятно проведеното опазване на здравето, изключително детското опазване на здравето “, сподели доктор Адил Кадъм от отделението по клинична генетика на болничното заведение. Детският гастроентеролог доктор Мила Байчева разяснява, че опитът с някогашната държавна болница “Лозенец “ демонстрира, че законовите промени за промяна на статута лишават 2 месеца, т.е. не е толкоз мъчно статутът да се промени.

Медиците се готвят да блокират бул., в случай че не получат претенции статут
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР