Работещите в отделенията по Акушерство и гинекология“ и Неонатология“ към

...
Работещите в отделенията по Акушерство и гинекология“ и Неонатология“ към
Коментари Харесай

Анатоли Станев: Медиците от УМБАЛ „Канев“ са изключителни професионалисти

Работещите в отделенията по „ Акушерство и гинекология “ и „ Неонатология “ към Университетска болница „ Канев “ означиха Бабинден.

Сред формалните посетители на събитието бяха регионалният шеф на Русе Анатоли Станев, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, заместник-кметът по стопанска система и интернационално съдействие на Община Русе Златомира Стефанова, ректорът на Русенския университет учен Христо Белоев, както и Татяна Атанасова, която е ръководител на Регионалната гилдия на българската асоциация на експертите по здравни грижи.

Станев благодари за отличната връзка с административното управление на болничното заведение най-много в лицето на шефа Иван Иванов. „ Медиците в УМБАЛ „ Канев “ са изключителни експерти, хора, които заслужават нашето почитание. Техните професионална подготвеност и човеко отношение ни карат да се усещаме спокойни за децата си “, съобщи регионалният шеф. Според него в лечебното заведение работят едни от най-хубавите експерти освен в областта на гинекологията, само че и в останалите медицински области. Станев разяснява още, че е извънредно належащо да се подхващат още по-сериозни ограничения на локално равнище за възстановяване на демографската обстановка. Статистиката сочи, че за последните 10 години се следи негативен приръст от над 17%. Областният шеф сподели още, че към този момент все по-осезаемо се вижда ролята на държавното управление в тази сфера. „ Предприемат се голям брой разнообразни ограничения на държавно, само че също по този начин и на локално равнище, които да подтикват младежите да останат тук. Те са свързани както с поощряване на вложенията, обезпечаването на избрани финансови тласъци, по този начин и основаването на една по-добра среда за живот “, показа Станев.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев благодари на лекарите и акушерките за ежедневната и всеотдайна работа. „ Вие сте привилегировани, тъй като работите със щастливи хора. Нека усмивките да не слизат от лицата ви. Чувствайте се задоволени и нека в бъдеще комплексът продължи да се развива “, сподели Пазарджиев. От своя страна Златомира Стефанова означи, че отсам стартира насладата на всяка една майка, на всяко едно семейство. „ Продължавайте да подхождате самостоятелно към всяка една жена, бъдете нейна поддръжка “, показа заместник-кметът.

Ректорът на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ учен Белоев означи, че даряването на живота е доста значимо за всяко семейство и изобщо за обществото, с цел да я има и България. „ Радвам се, че нашите студенти имат опция да упражняват тази благородна специалност тук “, разяснява учен Белоев.

„ Радвам се, че с вашия труд, вие успявате да извършите това знамение действителност и да дадете наслада на хората “, съобщи шефът на болничното заведение. Той пожела на екипа си здраве, шанс, обич и бъдещи триумфи. Иван Иванов връчи и признателен адрес на Десислава Стоилова, която е управител човешки запаси в „ Дунарит “ АД. Поводът е, че преди няколко дни от болничното заведение получиха 20 профилирани неонатални кревати. Тя пожела от лечебното заведение да излизат усмихнати и щастливи майки, както и здрави деца.

Беше спазена и традицията с ритуалното измиване на ръцете на доктор и акушерка. Тази година 23-годишната Цветелина Калчева, която е горда майка на едвам 3-дневната Белослава, изми ръцете на доктор Луиза Тончева и Галя Добрикова.

През 2022-а в УМНАЛ „ Канев “ са се родили 1046 бебета, като от тях 557 са момчета и 489 девойки. Имало е 19 двойки близнаци и 1 тризнаци. Най- огромното бебе е родено с тегло 4740 грама, а най- дребното с тегло едвам от 600 грама. 1906 пациентки са минали през Сектор Родилно, като 3 от тях са

непознати жители. 23 фамилни двойки са се възползвали от опцията да запазят стволови кафези на своите деца. След отпадане на противоепидемичните ограничения интензивно се е работило в тенденция предродилна подготовка, посредством форматите „ Отворени порти “ и „ Училище за родители “, в които са взели участие 112 бъдещи майки и бащи. През отделението по неонатология, което е неразривно обвързвано с акушеро – гинекологичното поделение, са минали 1151 новородени. 20 от тях са признати от други лечебни заведения. Отделение Неонатология обслужва и градовете Тутракан, Разград, Бяла, Кубрат и Силистра. През конструкция Гинекология са минали 1454 заболели. Припомняме, че в отделението по акушерство и гинекология се реализира 24 –часово наблюдаване на пациентките и новородените деца. Има и обособена конструкция за интензивно лекуване на болесттите в акушерството и гинекологията, където се следят и лекуват гинекологични пациенти, бременни и родилки. Броят на миналите пациенти е 765.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР