Работещите в най-голямото шивашко предприятие в Югозападна България – това

...
Работещите в най-голямото шивашко предприятие в Югозападна България – това
Коментари Харесай

Работещите в най-голямото шивашко предприятие в Югозападна България заплашиха със стачка

Работещите в най-голямото шивашко дружество в Югозападна България – това в Гоце Делчев, заплашиха със стачка поради ниски заплати, фрапантно нарушение на работното време и неприятни условия на труд.

Работещите в немската компания са на границата на изтощението. Те настояват, че работният им ден е най-малко 9 часа, като се работи и всяка събота. Това е съществено нарушаване, защото подписаното преди 10 години протестно съглашение позволява да се работи не повече от две съботи в месеца, споделят синдикалистите. Експлоатацията и униженията са причина доста хора да изоставен компанията, твърди районният ръководител на „ Подкрепа “ в Гоце Делчев Андрей Андреев :

Над 900 индивида са напуснали компанията през последната година, които търсят прехранване в други страни, където дават по-добри заплати, за жалост.

Основната заплата на  служащите в шивашкото дружество е 480 лв.. След настояването за увеличение на възнагражденията, работодателят  е предложил 530 лв., само че за сметка на отпадането на останалите им претенции.

Петмесечните договаряния с работодателя Бертрам Ролман от Германия не са довели до никакъв резултат,  признават от синдикалната организация към КТ „ Подкрепа “, в който членуват над 1200 служащи от предприятието.

При неуспех и на идващите договаряния те са подготвени да преминат към протестни дейности. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР