Работещите няма да искат да покриват този масраф, заяви икономистътИма

...
Работещите няма да искат да покриват този масраф, заяви икономистътИма
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Децата ни ще имат убийствени данъци и осигуровки, за да изплащат нашите пенсии

Работещите няма да желаят да покриват този харч, съобщи икономистът

" Има доста явен, изкристализирал консенсус сред всички партии с капацитет да ръководят, за нездравословните неща. За нездравословните неща те сядат дружно на една маса. "

Това мнение изрази пред икономистът, финансов съветник и политически анализатор Кузман Илиев. По думите му всички " си стиснаха ръцете, че би трябвало да се харчи още и да се натрупа дълг – по това има консенсус ".

" Получава се един бюфет, една шведска маса, от която всеки дава обещание някакви неща. "

От година и половина-две България се ръководи дълготрайно от президента, появяват се за малко парламенти, които гласоподават задлъжняващи за хазната бюджети, " и някой различен извършва тези бюджети ", уточни икономистът, като назова това " тежка безнаказаност ", тъй като се прави с доста пай небосвод.

" Те имат тласък да наподобяват доста по-загрижени за избрани електорални групи, което дълготрайно се показва в доста неприятно задлъжняване, наливане на пари единствено в обществени заплащания или военизиране – непродуктивни действия. Икономическият напредък на практика към този момент е доста нисък и води дълготрайно до непродуктивно задлъжняване. "

" Бюджетът би трябвало да бъде доста рационален. Досега 20 години имахме фискална непоклатимост. При нас грешките се санкционират по-тежко от нашите сътрудници, които стопански са по-заможни и имат буфери. Не би трябвало да позволяване разточителството да продължава. Трябва да запушим дупките. Не се вижда това. Забелязва се един нагон за повдигане на пенсии, против тях няма повдигане на осигуровки. Пенсионният модел се чупи и започваме да финансираме пенсиите през налозите ", разяснява Кузман Илиев в предаването " Преди всички ".

Ние сме най-бързо топящата се нация. Нашите деца ще би трябвало да имат убийствени налози и осигуровки, с цел да устоят нас като пенсионери, безапелационен е Илиев. Това съгласно него ще докара до сериозен ерес сред поколенията и конфликт, тъй като " работещите няма да желаят да покриват този харч ".

Политически българските жители стават заложници на краткосрочни егоистични партийни ползи, акцентира анализаторът.

" ГЕРБ имат позорен метод да се харесат на задокеанските ни партньори от Съединени американски щати, съответно на Демократическата партия, което е стратегическа неточност, защото там вятърът на смяната задухва към републиканците. ПП се държат като пубертетен политически индивид, който желае всичко или нищо. Демократична България осъзнават, че е безумна обстановката, само че когато Политическа партия се държат по този начин, те не могат доста реверанси с Борисов да си вършат, а им се желае – реториката им е много по-прибрана. Нищо от тези неща не ни касае нас като жители. "

Инфлацията е в резултат на доста пари в системата. Когато вземете външни заеми и ги налеете в българската стопанска система за обществени заплащания, това значи още пари в системата и поддържане на инфлацията, разясни Кузман Илиев.

" С едната ръка им давате малко покачване, 10-15% и им вършиме инфлация 20%, или 25, или 30. Това е много непочтено. Вие в действителност под тази форма ги обирате хората. "

Настоящата политика удря най-вече бедните и смазва междинната класа, добави икономистът.

" Това е все едно да има един сериозен пожар и вие да се засилите, една кофа с бензин да му лиснете и да кажете – би трябвало нещо да направя, би трябвало да го полея с нещо. "

Той счита, че служебният кабинет ще внесе " сравнително разумен бюджет, който не е политически съкрушен ", само че би трябвало да се надяваме дебатите по него да не бъдат опорочени от ползите на обособените партии.

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР