Работещи в Столичния градски транспорт излизат на протест днес сутринта.

...
Работещи в Столичния градски транспорт излизат на протест днес сутринта.
Коментари Харесай

Работещи в Столичния градски транспорт излизат на протест

Работещи в Столичния градски превоз излизат на митинг през днешния ден сутринта. Акцията е проведена от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, а главното искане е за 30 % нарастване на заплатите.

" От 1 март най-късно би трябвало да има нарастване на заплатите или другият вид - най-рано след приемане на бюджета на София. Хората чакат своите нараствания и напрежението в сдруженията пораства ", считат от Федерацията.

Миналата седмица транспортните федерации на КНСБ и на Конфедерация на труда " Подкрепа " желаеха от кмета на София Васил Терзиев незабавно привикване на Съвет за асоциално съдействие в превоза, в което да вземат участие и управленията на четирите общински сдружения - столичен автотранспорт, столичен електротранспорт, Център за градска подвижност и Метрополитен.

Градският превоз мъчно задържа хората поради по-конкурентните заплати другаде, а това води до голямо текучество и струпване на ексклузивен труд, настояват от транспортната федерация. За 2023 година той е достигнал до над 500 хиляди часа.

Липсата на фрагменти – водачи, инженерен личен състав, механици, обслужващ и почистващ личен състав ще докара само до изтощеност на чиновниците и увеличение на произшествията и повредите в бранша, предизвестяват оттова.

Последният случай в София е от вторник, когато рейс по линия 94 се качи на тротоара и блъсна жена, която е с заплаха за живота. На водача му е прилошало и е изгубил схващане в придвижване. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР