Работата с токсични колеги води до депресия, безпокойство и безсъние.

...
Работата с токсични колеги води до депресия, безпокойство и безсъние.
Коментари Харесай

Как да се справяме с токсични колеги и избягваме конфронтация

Работата с токсични сътрудници води до меланхолия, безпокойствие и бодърствуване. Всичко това се отразява отрицателно на работата и здравето ни. На всеки му се случва да попадне край сходни сътрудници, които лишават цялата му сила на работното място.
Ето няколко съвета по какъв начин да се справите с казуса:

1. Не се дръжте с сътрудниците си отрицателно.
 Съвети за по-бързо адаптиране към работата след празниците Съвети за по-бързо адаптиране към работата след празниците
Празниците от край време са обвързани с консумирането на големи количества храна. Тези няколко дни се събираме със фамилиите си окол...
Представете си, че постъпвате в компания и ви посрещат хора, които са отрицателни към всичко. Не е доста мотивиращо, нали? За страдание, един отрицателен сътрудник в екипа, въздейства на всички останали. Някой беше споделил: „ Корабът не потъва поради водата край него. Потъва, когато водата е в него “.
Затова не позволявайте негативността да влезе във вас.
2. Бъдете настоятелни с концепциите си.
Ваши сътрудници ще се пробват да ви задават подвеждащи въпроси по отношение на ваши решения или хрумвания пред другите, единствено с цел да ви объркат или да ви показват като некомпетентни. В тези случаи, не губете хладнокръвие, умерено изслушайте тяхното мнение и безапелационно и твърдо изложете своята позиция. Така в техните очи ще покажете лидерски качества и професионализъм.
3. Определете си предели и се научете да казвате „ не “.
Понякога токсичните сътрудници ще ви затрупват с задължения, които ще ви изтощават. Ако знаете тъкмо какво включват дилемите ви, няма да ви е мъчно да разберете кое излиза отвън границите. Това ще ви помогне да кажете „ не “ на спомагателните задължения. Така ще спечелите почитание и постоянно ще ви попитат преди да ви натоварят с нещо.
 Знаците, които ви изпраща тялото, че в действителност не харесвате работата си Знаците, които ви изпраща тялото, че в действителност не харесвате работата си
Всеки има не до там приятни дни на работното място и това е обикновено. Дали обаче те се случват понякога или чувството, че нещо...
4. Ако е допустимо, обърнете обстановката.
Може сътрудниците ви да се държат отрицателно с вас заради злоба. Може вие да се справяте по-добре със дилемите или имате по-добра връзка с останалите – аргументите са разнообразни. Ако установите подобен вид държание, добра концепция е да разберете тъй като те се усещат застрашени от вашето наличие. Намерете метод да ги накарате да не се усещат несигурни.
Опитайте се внимателно да ги научите на нови умения или знание пред други хора. Така ще се визиите като изцяло нов състезател в работната ви среда.

5. Поставете граници – не клюкарствайте!
Със сигурност сте забелязали какъв брой доста се клюкарства на работното място. В множеството случаи злобничко и много отрицателно по адрес на другите. Всички злобни злословия в работата демонстрират подозрение и съмнение сред чиновниците. Да си кажем истината, никой не знае какво се случва в персоналния живот на другите, тъй че в множеството случаи клюките не се основават на истина. Поставете си граничи и не влизайте в евтини мнения по нечий адрес.

 6. Не се опитвайте да стигнете нереалистичните им упования.
Ако се пробват да ви притискат да работите на същото равнище като тях, първо дайте крачка обратно и оценете времето, средствата и опциите си. Ако осъзнаете, че този напън е с токсични планове, отдръпнете се. Не си заслужава да получавате стрес и безпокойствие, единствено с цел да удовлетворите нечии упования.
7. Бъдете положителни на работа.
 4 зодии, които постоянно отсрочват дилемите си за последния миг 4 зодии, които постоянно отсрочват дилемите си за последния миг
Просто казано, отлагането е навикът съзнателно да се оставят задания за последния миг... или за когато му пристигна времето. Разбира се, ак...
Фокусирайте се в своята убеденост и опознайте добре слабите и мощните си страни. Работете върху по-добри взаимоотношения с сътрудниците си – това е ключът към триумфа. Помнете, че не всички хора са токсични. Бъдете положителни и окуражавайте тези, които се стараят да израснат професионално и най-важното, които са положителни хора.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР