Работата на парламента ще започне с първо четене на промени

...
Работата на парламента ще започне с първо четене на промени
Коментари Харесай

НС обсъжда Закона за пощенските услуги

Работата на Народното събрание ще стартира с първо четене на промени в Закона за пощенските услуги. Депутатите ще изслушат шефа на Националната здравноосигурителна каса Петко Салчев по отношение на промените за разпределяне, погашение, ремонт и надзор при даването на помощни средства и съоръжения за потребностите на хората с увреждания.

С измененията в Закона за пощенските услуги влиза в действие признатата с решение на Народното събрание конструкция на Министерски съвет, която планува прекосяването на „ Български пощи “ ЕАД към  заместител министър-председателя по дейно ръководство.

Целта е превръщането на пощенските услуги и клонове в центрове за сложно административно обслужване.

Депутатите ще гласоподават и промени в Закона за осъществяване на наказванията и задържането под стража като се основават алинеи, предвиждащи обвинените и подсъдимите с мярка за неотклонение „ задържане под стража “ да се конвоират на територията на страната, когато по изключителни аргументи от персонален и фамилен темперамент това е постановено от орган на правосъдната власт.

Конвоирането ще се прави от Главна дирекция „ Охрана “. Промяната е поради осъществяване на решение на Европейския съд по правата на индивида по делото „ Вецев против България “. По него нашата страна беше наказана да заплати 1500 евро на Валтер Вецев заради неналичието на процедура, с която да бъде пуснат на погребението на брат си.

С него е признато от съда, че е нарушен член 8 от правото на ценене на персоналния и фамилния живот от конвенцията за отбрана на правата на индивида и главните свободи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР