Работата на хладилника през зимата се различава от тази през

...
Работата на хладилника през зимата се различава от тази през
Коментари Харесай

Как работи хладилникът през зимата

Работата на хладилника през зимата се разграничава от тази през останалите сезони. А знаете ли по какъв начин работи хладилникът в студеното време? Прочетете идващите редове, с цел да научите по какъв начин да измененията настройките на уреда в тези месеци, с цел да подобрите действието му, да увеличите живота му, да спестите електрическа енергия и да осигурите грижа освен за храната вкъщи, само че и за природата.

Как работи хладилникът през зимата

Много хора мислят, че когато на открито е студено, хладилникът работи по-добре и поддържа по-лесно ниски температури. Но това не е напълно правилно. Всъщност уредът е основан по този начин, че да работи оптимално добре при междинни температури и в случай че стаята не се отоплява непрекъснато, той може да се затрудни. Термостатът може да регистрира, че е постигнал нужната ниска температура, и да понижи интензивността на компресора. В резултат на това може с изненада да установите, че в хладилната и фризерната част имате размразени храни.

Ако държите вашия ледник в в действителност доста студено помещение, външните му тръби може да замръзнат и да се спукат, което ще ви сътвори главоболия.

И не на последно място, през зимата хладилникът може да употребява повече електричество. Причината е, че хладилният сътрудник се нуждае от повече старания, с цел да поддържа вярна температура.

Как да настроите хладилника да работи добре през зимата

Започнете настройките от фризерната част на вашия ледник. Увеличете напълно леко степента от термостата. Когато работи на по-хладен режим, може да избегнете натрупването на скреж. Ако обаче степента е прекомерно висока, е допустимо да претоварите уреда.

Що се отнася до самия ледник, и тук би трябвало да намерите салдото. Добре е да повишите малко температурата на работа, само че в случай че прекалите, няма да можете да съхранявате храните си задоволително дълго и безвредно. Ако пък температурата е прекомерно ниска, продуктите ви ще стартират да замръзват.

За да намерите равновесната точка на двете камери, експериментирайте. Стандартните настройки са 5 градуса за хладилника и -18 градуса за фризера и можете да започнете от тях, като повишавате или понижавате по една стъпка, след което изчаквате 24 часа и при потребност коригирате още веднъж.

Някои спомагателни грижи

За да сте сигурни, че уредът работи икономично и вярно, проверете дали сред него и стената откъм гърба има най-малко 10 см. разстояние. То е нужно, с цел да се предотврати прегряването и да се понижи потреблението на електричество.

Непременно проверете уплътненията на вратите. Те би трябвало да прилепват компактно на всички места по корпуса на хладилника, с цел да изолират добре от външните температури. Трябва да бъдат идеално чисти – мазните уплътнения не могат да осъществят добър контакт и пропущат въздух. Освен това би трябвало да бъдат гъвкави. С времето гумата на уплътненията се втвърдява и напуква, което пречи на положителната изолираност.

Дръжте хладилника в помещение, в което се поддържа непрекъсната температура. Това ще му помогне да работи по-качествено, без непотребен разход на сила и с по-добра грижа за продуктите ви.

Обикновено хладилниците работят най-ефективно при стайна температура сред 15 и 26 градуса. Така че избягвайте да поставяте хладилника под климатик, покрай печка или различен източник на топлота. Това може да попречи на работата му и да увеличи разхода на електричество.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР