Qualcomm и Samsung обявиха стратегическо споразумение, което покрива широк набор

...
Qualcomm и Samsung обявиха стратегическо споразумение, което покрива широк набор
Коментари Харесай

Qualcomm и Samsung с нов стратегически договор за партньорство




Qualcomm и Samsung оповестиха стратегическо съглашение, което покрива необятен набор от технологии и мобилни устройства. Договорът включва и смяна на патентна договорка, съгласно която производителят на смарт телефони ще изтегли жалбата си от Корейската комисия за почтена търговия (KTFC), подадена против американския снабдител на чипове поради неговите лицензни практики.

Споразумението „ уголемява дългогодишните взаимоотношения на фирмите като софтуерни и бизнес сътрудници за идващите няколко години, обхващайки и прехода към 5G”, обявиха от Qualcomm.

Кристиано Амон, президент на Qualcomm, добави, че съглашението „ акцентира значимостта на стратегическите взаимоотношения със Samsung при развиването на съществени мобилни технологии в доста разнородни сегменти “.

Въпреки че развива много сполучливо бизнеса със лични чипове, Samsung е някогашен клиент на Qualcomm, като флагманските смарт телефони разчитат на чипове на Qualcomm. Qualcomm обаче попадна под обстрела на регулатора в Южна Корея, който стартира следствие на системата на американския производител за лицензиране на патенти, тъй че отдръпването на жалбата на Samsung би имало значително значение.

Qualcomm разгласи, че патентната договорка е „ в благозвучие с световните лицензионни практики на Qualcomm на равнище мобилни устройства “. Това е доста значимо, тъй като моделът, при който патентните такси са основани на цената на цялото устройство, а не на силициевия чип, е главен проблем в продължаващия правосъден спор сред Qualcomm и Apple.

Новината за съглашението със Samsung бе обявена, откакто Qualcomm рапортува загуба от 6 $млрд. за тримесечието, завършило на 24 декември 2017 година, до момента в който година по-рано облагата на компанията е била в размер на $700 млн. Приходите й за интервала са намалели с 1% годишно до $6,1 милиарда

През последното тримесечие компанията включи в доклада и такса от $6 милиарда, обвързвана с измененията в данъчната система на Съединени американски щати, както и санкцията от $1,2 милиарда, наложена от Европейската комисия.

Приходите от лицензи на Qualcomm са към $1,3 милиарда, или годишен спад от 28%, което отразява и продължаващия спор с Apple и производителите на нейните телефони.

От бизнеса с чипове приходите са нарастнали с 13 на 100 до $4,65 милиарда Отбелязва се, че те са надхвърлили упованията, основно поради по-големия размер на продажбите.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР