Qatar ExxonMobil Open, първи кръгЛоренцо Сонего – Анди Мъри 6-4,

...
Qatar ExxonMobil Open, първи кръгЛоренцо Сонего – Анди Мъри 6-4,
Коментари Харесай

Мъри спаси три мачбола и обърна Сонего на старта в Доха


Qatar ExxonMobil Open, първи кръг

Лоренцо Сонего – Анди Мъри 6-4, 1-6, 6-7(4)

Анди Мъри стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Доха с победа над Лоренцо Сонего. Участващият с „ уайлд кард “ британец загуби първия сет, а в третия бе изправен пред три мачбола само че в последна сметка съумя да реализира поврат против международния №71.

Следващият конкурент на Мъри ще бъде поставеният под №4 Александър Зверев.

Сонего записа повече асове (8-1) и уинъри (34-20), само че в това време броят на двойните (2-5) и непредизвиканите му неточности (26-14) също бе по-висок. Мъри завоюва 77% от точките си на първи сервис (47/61) и осъществя два от осемте си брейкпойнта (25%), до момента в който Сонего оползотвори една от своите четири благоприятни условия за пробив (25%).

Двубоят стартира доста по-добре за Сонего, който осъществя пробив на нула още в самото начало, след което усили преднината си на 2-0. Впоследствие италианецът заигра по-дефанзивно и не рискуваше ненужно, като това се оказа доста положително решение. Мъри не съумя да стигне до брейкпойнт до края на сета и международният №71 взе преднина в мача след 6-4.

Противно на развиването на играта до този миг, вторият сет бе доста по-силен за Мъри, който осъществя два следващи пробива и натрупа удобен задатък от 5-0. Макар Сонего да продължаваше да се показва добре в отбранителен проект, британецът се приспособява към играта на съперника си и все по-често стартира да намира пролуки в защитата му. Бившият №1 даде единствено три точки на собствен сервис за целия сет и се наложи изрично с 6-1.

Напълно уместно за сходен мач, третият сет бе най-оспорваният в мача, като и двамата съперници бяха доста солидни при подаванията си. Сонего стигна до три мачбола при 5-4, само че първо изпрати топката в навън при офанзива с форхенд по диагонала, а след това на два пъти не откри рамките на корта при ретур и в последна сметка Мъри завоюва подаването си.

В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Сонего поведе с 3-0. Победата на италианеца изглеждаше близо, само че незабавно по-късно Мъри изигра един от най-силните си интервали в мача и направи серия от шест безответни точки. Британецът пропусна първия мачбол, до който доближи, само че при идната си опция оформи крайното 4-6, 6-1, 7-6(4) след два часа и половина на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР