Пюник постигна победа с 2:0 над Жалгирис в третия кръг

...
Пюник постигна победа с 2:0 над Жалгирис в третия кръг
Коментари Харесай

Пюник взе втора победа и мечтае за класиране в следващата фаза

Пюник реализира победа с 2:0 над Жалгирис в третия кръг от груповата фаза на Лигата на конференциите. Двете попадения за домакините паднаха в двете полувремена на срещата и бяха дело на Карлос Жуниор в 44-ата минута и Юсуф Отубанджо в 61-ата.

Домакините започнаха срещата по-добре от своя съперник и бяха покрай разкриване на резултата след половин час игра, когато Юсуф Отубанджо стреля рисково, само че Гертманос избави. Жалгирис отговори с попадение на Матиас Ойевуси малко по-късно, само че попадението бе анулирано след обзор с ВАР заради игра с ръка. Минута преди края на първата част Пюник въпреки всичко излезе напред, откакто Карлос Жуниор получи на границата на наказателното поле и след положително превръщане нанесе прецизен изстрел за 1:0.

Втората част стартира с ново надхитряне на двата отбора, само че в последна сметка Пюник още веднъж нанесе своя удар пръв в 61-ата минута, когато Отубанджо съумя да се възползва след пас на Ованес Арутюнян, с цел да вкара за повторно за домакините.

По този метод бе подпечатана втората побета на домакините от три срещи в груповата фаза на конкуренцията и с шест точки те се настаниха на второто място в класирането в група “Н ”, единствено на една от Базел. От своя страна Жалгирис продължава да заема последното място със единствено 1 извоювана точка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР