Путин понечил да я уволни и прокремълските медии обявили, че

...
Путин понечил да я уволни и прокремълските медии обявили, че
Коментари Харесай

Продават коптори в евро, но вият срещу него. Рубли ли искате, идиоти?

Путин понечил да я уволни и прокремълските медии оповестили, че тя подава оставка, само че след това нещата се трансформирали, тъй като в обкръжението му нямало нито един специалист на равнището на Набиулина, а единствено олигарси...

 

По-късно Кремъл се опита да наложи рублата като платежно средство за газовите доставки, само че удари на камък. Никой не одобри съществено тази смешна рекламация, с изключение на няколко частни компании, една от които в Германия затъна с милиарди и стартира нейното одържавяване… Китай и Индия тактично отклониха предлагането на Путин да се разплащат в рубли. Тактично, само че изрично.

 

Така че Костадин Костадинов (наричан от някои Копейкин), Стефан Янев от „ Български напредък “ и ненапълно Българска социалистическа партия да си сверят часовниците във връзка с еврото и да спрат да тласкат страната към XIX век и времената на Съюз на съветските социалистически републики. Няма да стане, другарки и приятели. Ще ви го кажат даже вашите деца и внуци.

 

Стига сте ревали, че ще загубим суверенитет. Електоратът ви купува и продава парцели в евро, от години пътува и заплаща в евро. Съборетини и те се оферират в евро. Защото тази валута от дълго време е навлязла в послание у нас. Дори и четирихилядниците, дето ги финансират от Москва и те избират да е в евро или долари.

 

Същото важи и за позицията им да не оказваме помощ на Украйна с въоръжение и техника.

Тежък аромат на нафталин и двуличие се носи от позициите на тези партии.

Социологически изследвания на публичното мнение по въпроса демонстрира, че съперници на еврото са хората, които преди този момент са застанали срещу редица неща, като да вземем за пример имунизациите и приемането на украински бежанци, и са заели проруска позиция по отношение на войната против Украйна.

 

Като образец, с който да откажат българина от еврото, постоянно се дава Гърция. Ще стане ужасно, ще стане като в Гърция! – злокобно предсказват политиците-скептици.

На тези идиоти се посвещават следните данни. Само преди дни Министерство на труда в Атина заяви, че таванът на пенсиите ще бъде повишен на 4932 евро от 1 януари 2023 година Почти 5 хиляди евро!  Увеличението ще засегне 1 682 116 пенсионери, от общо 2,4 милиона пенсионери. Повече от половината, нали?!

Най-ниската пенсия в Гърция, обществената, е 411 евро. У нас тя е на половина по-ниска.

 

Асен Василев, някогашен финансов министър: Кризата в еврозоната, която стартира в Гърция преди повече от десетилетие - и която съвсем разруши валутния съюз - демонстрира, че минусите на валутата могат да бъдат отстранени. Определено има някои, да кажем, провокации в модела, само че от гръцката рецесия видяхме, че те могат да бъдат избегнати.

 

Левон Хампарцумян, финансист: Въпросът не е дали да се присъединим към еврото. Въпросът е по кое време да стане това и считам, че колкото по-бързо, толкоз по-добре, тъй като то ще бъде като геополитическа котва в една несигурна среда, от която ще имаме доста повече плюсове. 0,4% от стопанския оборот на Европейски Съюз идва от България, само че в случай че се оправим стопански, ще стигнем до 1-1,5%. Светът и без пандемията и без войната имаше несъответствия в системата на доставки. Сега системата се разпада на по-къси вериги и това е нашият късмет да се интегрираме сполучливо в тях. А еврото ще помогне доста.

 

Някои хора дълго време ще пресмятат пенсията си в евро на какъв брой лв. би се равнявала година или повече обратно. Има хора, които и до момента пресмятат цените след и преди деноминацията от 5 юли 1999 година, когато 1000 остарели лв. станаха 1 нов лев. Е, и?

 

Просто би трябвало да се организира качествена разяснителна акция измежду популацията. Хората би трябвало да проумеят, че плюсовете от въвеждането на еврото са доста повече от някои дефекти.

 

Разбира се, най-голямата предимство на парите изобщо е да ги притежаваш. Английският публицист Самюел Бътлър например твърди: Казват, че парите са корена на всяко зло. Много повече това предписание важи, когато ги нямаш.

 

Така че няма ужасно. Като всяко ново и недобре осъзнато нещо, ще чуем всевъзможни отзиви. Няколко години след Освобождението през 1878 година в България са употребени съветски рубли и копейки. Няколко години по-късно държавното управление и Българска народна банка стартират тяхното евакуиране о популацията и въвеждане на български лев, приравнен към френския франк.Имало е опозиция от някои кръгове, само че промяната и до през днешния ден е считана за една от най-успешните в историята на модерна България.

 

Най-важното е да се приказва с хората. Постепенно те ще спрат да се опасяват. Информационната акция трява да се води интензивно измежду студенти, възрастни хора, бизнесмени, хора от всички пластове на обществото.

 

Колкото й да кряскат някои, нужното и потребното ще се случи. Въпреки тях. И те също ще се възползват от всички преимущества на еврото.

 

Димитър Калоянов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР