Путин обяви, че ще се кандидатира за нов мандат.Руският президент

...
Путин обяви, че ще се кандидатира за нов мандат.Руският президент
Коментари Харесай

Путин обяви, че ще се кандидатира за нов мандат


Путин разгласи, че ще се кандидатира за нов мандат.

Руският президент Владимир Путин съобщи през днешния ден, че ще се кандидатира още веднъж за президент на изборите през 2024 година, съобщи Ройтерс.

Путин, който наследи на президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година,
към този момент е бил президент по-дълго време от който и да е различен властник на Русия след Йосиф Сталин,
изпреварвайки даже Леонид Брежнев, който беше отпред на Съюз на съветските социалистически републики 18 години.

Путин се кандидатира за президентския пост за пети път. Ако бъде определен, това ще му подсигурява оставането отпред на Русия още 6 години, т.е. до 2030 година

След като награди бойци, които са се сражавали в Украйна, с най-високото съветско военно отличие – златната звезда „ Герой на Русия “,

Путин беше запитан от Артьом Жога,

ръководител на Народното събрание на по този начин наречената Донецка национална република, дали е склонен да взе участие в президентските избори през 2024 година, съобщи ТАСС.
Ръководителят на Кремъл дал отговор утвърдително.
Руската държавна телевизия излъчи момента, в който  Путин разгласи решението си.

„ В разнообразни моменти съм имал разнообразни мисли по този въпрос. Но разбирам: през днешния ден е невероятно да се постъпи по различен метод.

Така че ще се кандидатирам за поста на президент на Русия “, съобщи Путин в диалог с участниците в церемонията по случай Деня на героите на Отечеството,

които го приканиха да се яви на изборите през 2024 година
Путин благодари на събеседниците си за поддръжката.
„ Благодаря ви за тези думи, изречени през днешния ден, изключително в тази атмосфера “, сподели президентът.

Прессекретарят на президента Дмитрий Песков сподели по-късно пред кореспонденти, че изказването на Путин било направено „ безусловно непринудено “ и не е „ домашна даготовка “.
„ Беше му заложен [уместен] въпрос и той отговори на него “, сподели Песков.
Миналия месец Ройтерс заяви, че Путин е взел решението да се кандидатира.

За него изборите са условност: с поддръжката на страната, държавните медии и при отсъствието на съвсем всякакво обществено изразявано публично противоречие,

Путин е сигурен, че ще завоюва. На 7 октомври съветският президент навърши 71 години.

Поддръжниците на Путин отхвърлят рецензиите към ръководството му, като показват самостоятелни социологически изследвания, които демонстрират, че той се радва на утвърждение от над 80 %. Те настояват, че Путин е възстановил реда и част от въздействието, което Русия изгуби по време на хаоса след разпадането на Съветския съюз.

ТАСС цитира резултатите от последното изследване на Всеруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), съгласно които 78,5% от руснаците имат вяра на Путин, а утвърждението на активността му се радва на утвърждението на 75,8 на 100 от интервюираните. Проучването е извършено от 27 ноември до 3 декември.

Асошиейтед прес отбелязва по отношение на оповестяването на присъединяване на Путин в президентските избори като деяние, целящо да продължи „ неговата репресивна и непоколебима хватка на властта в Русия за още шест години “.

След съвсем четвърт век на власт Путин към момента се употребява с необятна поддръжка, макар че стартира извънредно скъпоструваща война в Украйна, която лиши живота на хиляди негови сънародници, провокира многократни набези в Русия – в това число едно против самия Кремъл – и засегна аурата му на непобедимост, добавя АП.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР