Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще

...
Путин направи погрешен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще
Коментари Харесай

Пригожин: Путин направи грешен избор. Скоро ще имаме нов президент

„ Путин направи неправилен избор. Толкова по-зле за него. Скоро ще имаме нов президент. “ Това обръщение бе оповестено в канала в Телеграм на ЧВК „ Вагнер “ след телевизионното послание на съветския президент Владимир Путин по-рано през днешния ден.


Руският президент упрекна ръководителя на „ Вагнер “ в изменничество и се закани със сурови дейности против всички уредници и участници в метежа, напомня БГНЕС.

Самият Пригожин, на собствен ред, упрекна министъра на защитата Сергей Шойгу, че е „ унищожил боеспособността на Русия и я размени със личен пиар в нееднократните си опити да унищожи ЧВК „ Вагнер “ като конструкция “.

„ За руснака понятието правдивост постоянно е било свещено “, написа той в персоналния си профил в Телеграм.

„ Като гледаме какво вършиха през всичките тези години министърът на защитата Шойгу и началникът на Генерален щаб Герасимов, може да разберете Пригожин и бойците от ЧВК „ Вагнер “.


Собственикът на частната войска съобщи, че всички дейности в окупираните територии в Украйна – „ дефицитът на снаряди в Бахмут, минирането на региони в тила, та даже и сключването на контракт “, са имали една-единствена цел: ликвидирането на ЧВК „ Вагнер “.

По мотив обръщението на Путин Пригожин акцентира, че „ Владимир Владимирович не назова имената на метежниците и предателите “.

„ Не с цел да даде на Пригожин опция да възвърне справедливостта и да накаже отговорните за действителното изменничество, вследствие на което се провали специфичната военна интервенция “, написа водачът на „ Вагнер “.

Междувременно в интернет пространството се появи и първото видео от конфликта на ЧВК „ Вагнер “ с съветската войска, заяви в канала си Пригожин. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР