Путин искаше по-малко НАТО, но получи повече НАТО, каза Столтенберг

...
Путин искаше по-малко НАТО, но получи повече НАТО, каза Столтенберг
Коментари Харесай

НАТО ”е видял признаци”, че Русия е поискала доставки на смъртоносни оръжия от Китай

" Путин искаше по-малко НАТО, само че получи повече НАТО ", сподели Столтенберг по време на представянето на годишния отчет на алианса, съобщи Ройтерс.

 

Той означи, че границата на Алианса с Русия ще се удвои, когато Финландия и Швеция се причислят към НАТО.

 

Наричайки Москва " най-значимата опасност " за световната сигурност наред с тероризма, генералният секретар акцентира, че НАТО " е бил подготвен ", когато съветските танкове са навлезели в Украйна.

 

Столтенберг добави, че НАТО " е видял признаци ", че Русия е поискала доставки на смъртоносни оръжия от Китай, като в същото време означи, че Пекин оспорва " ползите, сигурността и полезностите " на Алианса.

 

Според Столтенберг, седем от 30-те съдружници са изпълнили задачата на НАТО за военни разноски през 2022 година, което обаче е една страна по-малко, в сравнение с през 2021 година тъкмо преди нашествието на Русия в Украйна.

 

Той означи пред кореспонденти на конференция в централата на НАТО в Брюксел, че в началото алиансът е очаквал още две страни да реализират задачата.

 

" Но защото Брутният вътрешен продукт се е нараснал повече от предстоящото за няколко съдружници, двама от тях, които чакахме да имат военни разноски, равняващи се на 2% от техния Брутният вътрешен продукт, в този момент са малко под 2 на то, сподели той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР