Путин, Ердгоган и Рухани ще се срещнат днес за СирияПрезидентите

...
Путин, Ердгоган и Рухани ще се срещнат днес за СирияПрезидентите
Коментари Харесай

Путин, Ердгоган и Рухани ще се срещнат днес за Сирия

Путин, Ердгоган и Рухани ще се срещнат през днешния ден за Сирия
Президентите на Русия, Турция и Иран Владимир Путин, Реджеб Таип Ердоган и Хасан Рухани ще се срещнат през днешния ден в Техеран, предава ТАСС.

Това е третата среща на върха в този формат за урегулиране на обстановката в Сирия. Предишните две прояви се състояха на 22 ноември 2017 година в Сочи и на 4 април 2018 година в Анкара. След края на срещата в турската столица страните одобриха взаимно заявление, в което показаха желанието си да продължат с договарянията на най-високо ниво.

Помощникът на съветския президент Юрий Ушаков сподели, че актуалната среща на водачите на трите страни ще бъде отдадена извънредно на обстановката в зоната за деескалация в провинция Идлиб и на предстоящите провокации с потребление на химическо оръжие.

Преговорите ще стартират с встъпително изказване на тримата президенти в наличие на медиите, а по-късно полемиките ще продължат при закрити врата.

Техеран ще бъде хазаин и на двустранни договаряния. След края на тристранната среща на върха Владимир Путин ще организира двустранни диалози поредно с Ердоган, Рухани и с духовния водач на Ислямската република аятолах Хаменей. /ТАСС и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР