Путин: Битката приключи с победа за насКремъл обеща отличия на

...
Путин: Битката приключи с победа за насКремъл обеща отличия на
Коментари Харесай

Русия обяви Бахмут за превзет, Украйна отрича

Путин: Битката завърши с победа за нас
Кремъл даде обещание оценки на показали се бойци

Киев твърди, че силите му отчасти са обкръжили града

Руският президент Владимир Путин поздрави през днешния ден частната военна компания “Вагнер ” и постоянната съветска войска за завладяването на град Бахмут в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

В изказване, оповестено на уеб страницата на Кремъл, Путин споделя, че борбата за Бахмут е завършила с победа за Русия и че всички, които са се показали по време на сраженията, ще получат държавни оценки.

“Държавният глава поздрави щурмовите групи на “Вагнер ”, както и военнослужещите от войсковите единици на съветските въоръжени сили, които им оказваха нужната поддръжка и прикритие по фланговете, за приключването на интервенцията по освобождението на Артьомовск ”, се споделя в изказването на Кремъл, в което е употребявано името на града от руски времена.

Коментарът на Путин пристигна часове, откакто съветското отбранително министерство оповести, че “в резултат на настъпателните дейности на десантно-щурмовите отряди на “Вагнер ”, с поддръжката на артилерията и авиацията на Южната група на войски, освобождението на Артьомовск е приключено ”.

А преди този момент, в събота, с победа в разрушения Бахмут се похвали шефът на съветската частна военна компания Евгений Пригожин. “Днес в 12 часа на обяд Бахмут беше изцяло високомерен. Ние изцяло превзехме целия град, къща по къща ”, отсече Пригожин във видео, в което той се появи в бойна униформа пред застанали в редица свои бойци с съветски флагове и транспаранти на “Вагнер ”.

Украйна обаче отхвърля да е изгубила борбата за града. “Към днешна дата Бахмут не е окупиран от Русия ”, отсече президентът Володимир Зеленски в Хирошима, където бе за срещата на върха на Г-7. Той акцентира, че градът е изцяло погубен.

А украинската зам.-министърка на защитата Ганна Маляр уточни, че украинските сили отчасти са обкръжили град Бахмут, с помощта на сполучливите си дейности по фланговете на север и на юг от града.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР