Пуснахме 6,5 км от АМ Европа, а този участък е

...
Пуснахме 6,5 км от АМ Европа, а този участък е
Коментари Харесай

Министър Шишков: Западната тангента също не отговаря на стандартите, дори аз бях изненадан

Пуснахме 6,5 км от Автомагистрала " Европа ", а този сектор е общо 14 км от Драгоман до Калотина. Затова форсирахме дружно със строителя да се облекчи трафика за идните празници, заяви пред Българска национална телевизия районният министър Иван Шишков.

По думите му, към този момент има явен и безапелационен ангажимент от страна на строителя цялото трасе да е готово до края на май.

" Това, което желаеме да създадем е преди летните отпуски, когато в този сектор придвижването ще е доста по-интензивно, до края на май би трябвало да бъде приключено строителството. Казвам изрично, че би трябвало да бъде приключено, тъй като всичко, което е трябвало да направи страната, към този момент всичко е безусловно изчистено и строителя няма съображение повече да се бави ", изясни Иван Шишков, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.

Преустройство се прави и на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", чийто вложител е Агенция " Митници ". За лятото ще бъде обезпечена пропускливостта на придвижването, за пъкъл няма тапи. Най-вероятно ремонтът ще бъде приключен през август или септември, заяви още Шишков.

" В момента създаваме една цялостна идея за развиването на граничните пунктове. Другата седмица ще бъде пуснато и разширението на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". В момента се прави и сериозен разбор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово ", което също да може да работи паралелно с " Капитан Андреево ". Не единствено районното министерство, само че и служебния кабинет работи изцяло в тази посока, освен да се изградят автомагистралите, само че да създадем и една по-сериозна пропускливост по КПП-тата и лека-полека то към този момент се усеща ", посочи районният министър.

Той сподели още, че от няколко часа към този момент е пусната за придвижване и правата от 7,5 км по пътя Ботевград - Мездра /обхода при Новачене/. Строителството на автомагистралата Русе - Велико Търново, която е извънредно значима, може да стартира към месец септември, а до 15-20 дни би трябвало да стартира построяването на сектора от Автомагистрала " Европа " сред София и Сливница, добави Шишков.
Регионалният министър разяснява и инспекциите на строителството на пътища в страната. „ Моята концепция е да употребяваме георадара, вместо да вадим ядки. Оказва се, че имаме три георадара, само че никой не ги е употребил. Ще създадем инспекцията и то доста преди да изтекат гаранциите на строителите. Пробите от Северната скоростна дъга ще излязат след 15 дни “, сподели министър Шишков.

„ За Автомагистрала „ Хемус “ от София до Северната скоро извършихме инспекция по искане на прокуратурата. Взехме проби през 250 метра, както бе поискано. Това, което получихме от София до с. Яна бе със сходни данни. Западната дъга също не дава отговор на стандартите. Всички проби, които бях взел, са отпреди изборите. Дори аз бях сюрпризиран от резултатите. Говоренето против мен го одобрявам като политическо. Направихме инспекциите, с цел да знаем по какъв начин да ремонтираме пътищата “, изясни министърът на районното развиване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР