Пушенето не помага да се предпази от вируса, това обяснява

...
Пушенето не помага да се предпази от вируса, това обяснява
Коментари Харесай

За пореден път: Има ли връзка между цигарите и COVID-19?

Пушенето не оказва помощ да се защищити от вируса, това изяснява Военновъздушни сили в своя публикация, отдадена на разтрошаване на митовете.

"Пушенето като защита против ковид е изказване, което продължава да се повтаря и популяризира. Това, което пушачите биха желали да е истина - не е по този начин ", написа в изданието.

Няма доказателства, че е по-малко евентуално пушачите да бъдат изложени на риск от Covid-19, макар редица спорни научни изказвания и публикации по вестници.

Този, да вземем за пример в собствен материал, споделен десетки хиляди пъти, UK Mail Online изяснява, че "има повече доказателства, че пушенето може да понижи риска от ковид ". В публикацията се твърди, изследвания от редица страни демонстрират, че пушачите са по-рядко срещани измежду пациентите с Covid-19, които приключват в болница, в сравнение с предстоящото.

В него се прибавя, че специалистите се надпреварват да обяснят каква е връзката сред цигарите и вируса. Едно изследване от водеща френска болница допуска, че може би никотинът може да спре разпространяването на инфекцията Covid-19.

Изследванията не престават да тестват какво е въздействие може да окажат никотиновите пластири и никотиновите заместващи лечения върху ковид.

От СЗО обаче са безапелационни: "Понастоящем няма задоволително информация, която да удостовери каквато и да е връзка сред тютюна или никотина при предварителната защита или лекуването на Covid-19. "

Световната здравна организация прибавя, че пушачите даже са по-уязвими да развият сериозна клинична картина при ковид заради други здравословни проблеми, свързани с тютюнопушенето. Там са поместени и ясни медицински препоръки, че хората, които пушат, би трябвало да се откажат по време на актуалната пандемия, защото това може да усили възможностите им за тежка форма на белодробни болести.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР