Пунктовете се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в

...
Пунктовете се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в
Коментари Харесай

Четири пункта приемат бедстващи хора през зимата в Русенска област

Пунктовете се намират наоколо до най-натоварените пътни артерии в региона

Четири пункта одобряват бедстващи хора през зимата в Русенска област. Те се намират наоколо до най-натоварените пътни артерии в региона.

Там могат да отсядат и избавителни екипи, подготвени да реагират при потребност, заяви.

В село Бъзън, от 10 години, в кметството съществува спешен пункт с потенциал 10 души. Пунктът е предопределен за бедстващите пасажери в направлението Русе - Варна. Василена Цанкова, кмет на село Бъзън сподели, че за последно центърът за настаняване е бил употребен преди 3 години. Понякога се е налагало бедстващи хора даже да бъдат настанявани в къщи от селото.

" През предходната година, взаимно с Община Русе, беше оголен още един спешен център с 15 кревати в хижа " Приста ", заяви Антоанета Ябанозова, шеф на БЧК - Русе. За направление Русе - София спешният център се намира на Гара Бяла. В междуобластната складова база на БЧК в село Пиргово също има опция за настаняване на бедстващи пасажери или на избавителни екипи. По пътя Русе - Силистра спешният център се намира в град Сливо поле.

Помещенията са оборудвани с всичко належащо, в случай че зимната конюнктура се усложни и се наложи в тях да бъдат настанени закъсали на пътя хора. Пунктовете са заредени с хранителни артикули, топли питиета и вода, съществени хигиенични материали.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР